Gud vad ”old” – en reflektion i samband med Webbdagarna

Idag var jag en sväng på IDG:s fabulösa event Webbdagarna, som just nu pågår på Stockholm Waterfront. Ett mäktigt evenemang, i en mäktig lokal. Tyvärr hann jag inte med förmiddagen (men det jag såg av Beata Wickbom och Perihan Abou-Zeid i IW:s direktsändning på nätet var mycket inspirerande). Det jag hann med var att mingla lite, kolla in lite montrar samt se tre pass i webbdesign-spåret, som tyvärr för min egen del inte gav så mycket matnyttigt om än en del skratt (Marwin Brandt var underhållande).

Det mest kvardröjande var att jag fick en liten”oj vad old, eller är det bara jag som är super-old”-chock när en av föredragshållarna använde den här bilden i sin föreläsning:

YoungOldWoman

Var det någon i föreläsningsalen som aldrig sett denna bild? Var det någon som för första gången slogs av wow-faktorn: Va, det går ju att se både en ung och en gammal kvinna i samma bild!!!!
Själv upplevde jag den känslan första gången på högstadiet. För runt 27 år sedan.
Känner mig väldigt väldigt ”old”.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att undra om det är min ålder som får mig att känna att denna bild är så sliten. Om man skulle knalla runt på stan och visa denna bild för folk borde inte var och varannan 25 åring ha koll på den?

Att bilden är ”old” råder ingen tvekan om. Enligt Wikipedia är den här versionen av bilden skapad av den brittiske serietecknaren William Ely Hill (1887–1962), publicerad i det amerikanska humormagasinet Puck 1915, med titeln ”My Wife and My Mother-in-Law” och bildtexten:

”They are both in this picture — Find them”

Och inte ens då var bilden ny. Bilden nedan är ett tyskt vykort av okänd konstnär daterad till 1888.

German_postcard_from_1888

 

Åter till Webbdagarna…

När jag skriver det här kollar jag i kapp det jag missade från förmiddagen. Fan vad Stefan Hyttfors var bra. Fresh.

Se själv:

Detta är inlägg 19, dag 19 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 19 av 100.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.