Fler än två barn? – Du har väl skaffat nedsläppsrätter?

Det börjar bli dags att lansera ett nytt ord på Bakelit. Det var ju ett par år sedan ordet ”bloggvirke” myntades.
Dagens nyord är:

nedsläppsrätt

Ordet används i följande sammanhang:
– Jaha, så du har alltså fler än två barn. Du inser väl att du genom detta hotar klimatet? Två barn per par innebär ju status quo, men skaffar man fler ökar man befolkningen och därmed koldioxidutsläppen rejält.

-Jo, jag vet. Därför har jag förhandlat mig till nya nedsläppsrätter. Jag har en väninna som dyrt och heligt svurit att själv aldrig skaffa barn. Jag har fått hennes nedsläppsrätter, så nu kan jag och min tjej skaffa flera.

Förslag på text till nästa SAOL:
nedsläpps|rätt s. att föda barn inom den kvot som håller befolkningsmängden intakt och därmed inte ökar utsläppen av växthusgaser

_______________

Credit: Tror det var Pelle (även känd som PP) som myntade begreppet när jag och han träffades på ett tåg mellan Stockholm och Uppsala för ett par veckor sedan. Pelle svär dyrt och heligt på att han har nedsläppsrätter för alla sina fyra barn…

Och så ett par länkar apropå det här med att inte skaffa många barn. Mattias Goldmann har gjort några intressanta utspel i frågan:
”Inför flerbarnsAVDRAG – betala mer ju fler barn du har.”
Storfamiljer är klimatbovar

6 tankar kring ”Fler än två barn? – Du har väl skaffat nedsläppsrätter?

 1. Jajemän, det var jag som myntade nedsläppsrätter. Och ja, jag har faktiskt nedsläppsrätter för alla mina fyra telningar ;-).

  Ciao
  Pelle

 2. Pingback: Tweets that mention Fler än två barn? – Du har väl skaffat nedsläppsrätter? | Bakelit -- Topsy.com
 3. Är det här ett omständligt sätt att tala om att ni väntar fler än ett barn? Grattis i så fall!

  1. väldigt omständligt. på gränsen till galet omständligt.
   om det inte är så att bebben har en tvillingsyster/tvillingbrorsa som på alla ultraljud lyckas lägga sig exakt bakom sitt syskon så är det högst osannolikt att så är fallet.

 4. One admits that humen’s life is not very cheap, nevertheless we require money for different things and not every person earns big sums money. Thence to get quick http://www.lowest-rate-loans.com or just short term loan will be a proper way out.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.