Min barndoms Gottsunda i repris…

Från 5 års ålder växte jag upp i Uppsalaförorten Gottsunda. Några portar bort bodde min kompis Andrés (och hans brorsa Manne). Idag bor jag i Bagarmossen. Och några portar bort bor min barndomskompis Andrés…

Och häromdagen kom Andrés cyklande med en Ica-kasse…

På kassen står det: ”Ica Magneten, Gottsunda”.
Kassen (som var helt ny) hade han fått när han handlade i kiosken runt hörnet.

Vad händer härnäst? Kanske Skarpnäcksfältet döps om till Bagis-gipen? Eller så överger kanske Per-Anders Norge och flyttar in i grannporten. Och du Manne, visst börjar det väl bli dags att lämna Visby?

3 tankar kring ”Min barndoms Gottsunda i repris…

 1. Ja, shit! Vi levde ett bra liv på Gipen och i SundaG. Vet inte hur många gånger jag har tänkt den tanken eller hur många fler gånger jag kommer att tänka den.

  Och hur glad jag är för att jag som tolvåring och min mamma flyttade in där, jenny linds väg 48.

  Gottsunda är en smältdegel med sjukt mycket fin natur. För det mesta har det varit bra att växa upp där, speciellt på Jenny Lind!

  Flytta hem? Från Norge? Hmm….har det bra i Bergen, men om det blir Sweden igen, då blir det Stockholm och då kanske Bagarmossen och BagisGipen.

  Kärlek

 2. Just nu tänker jag på alla lijekonvaljerna bakom huset på Jenny Lindsväg 42. Jag har ett nytt lijekonvaljeställe här som jag cyklar till varje år. Det var också fantastiskt att cykla iväg och ta kvällsdopp i Ekoln. Det är nog inte så många som förknippar naturromantik till Gottsunda men har man bott där så minns man. Jag tycker verkligen om Bagis också ser framemot att komma dit i sommar!

 3. Nu blir Engströms nostalgiska! Cyklade igenom Gottsunda gipen häromdagen. Fortfarande Kolonilotter, picknick och fotboll. Ekarna o liljekonvaljerna är kvar.
  Nu när vi bor i Eriksberg saknar jag att kunna gå/springa ned till sjön och äta vilda hallon på väg hem. (OK -oftast cyklade vi)

  Biblioteket är kvar också där vi lånade massor av böcker och jag satt med Anders när han var på Mellanstadiet så han skulle göra läxorna innan alla kompisarna knackade på dörren !!!!
  Det är en fin stämning där.

  Roligt att höra att du har det bra i Bergen Per-Anders.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.