Bloggvirke…

OBS! Kommer du hit efter att ha klickat på en gammal länk till www.bakelit.com/blog? Då har du hamnat lite fel. Från och med nu är det www.bakelit.com som gäller. Här har du hamnat i ett gammalt inlägg från 2005 om bloggvirke… läs gärna efter brytningen.


Bloggvirke…

Kvällen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Planerna ändrades och huxflux satt vi där på kvarterskrogen Råshaga och käkade Biff Rydberg, drack rödtjut och umgicks med ”the locals”. Jo, faktiskt. Råshaga är det närmaste en engelsk pub man kan komma (åtminstone om man befinner sig i Solna). Här hänger folk från trakten och alla verkar känna alla. Personalen är superfamiljära och bortsett från att inredningen faktiskt tycks vara gjord av någon med viss inredningstalang och att folk pratar svenska så känns det lite som att man är med i ett avsnitt av Emmerdale-farm.
Fast vi är tyvärr ganska otrogna gäster, vilket gör att vi än så länge är de där kuriosa nyinflyttade som ingen känner igen…

Hursomhelst, den här bloggen ska handla om ett nytt ord som föddes i min matta hjärna. Ordet är ”bloggvirke” och ordet kom till mig efter en av ”the locals” vände sig om till mig och sa:

-Hammarbyare?

Och jag svarade:
-I hjärtat av AIK-land. (fast jag egentligen inte alls är Hammarbyare)

Varpå han gick fram hälsade och sa:
-Fan, ni ser verkligen ut som hammarbyare. Jag gillar er ändå. Fan vad ni är fina. Nyinflyttade?

Och jag tänkte:
-Shit, det här är bra bloggvirke

Och sen tänkte jag:
-Hmm, vilket jädrans bra ord.

Och sen tänkte jag:
-Jag är galen, tänker bara på hur jag kan förvandla allt jag upplever till bloggämnen…

När jag tänkt färdigt tanken dök det upp ett till klockrent bloggvirke.
Vid bordet bredvid satt några personer varav en rullstolsburen tjej.
En tjej i sällskapet vände sig till tjejen i rullstol och frågade lite besvärat och trevande:
-Men vad kan du då?

Varpå den rullstolsburna tjejen svarar:
-Ja, jag kan ju inte gå…

Efter att ha betalat notan och tackat kocken för smaskig mat, lullade vi hem, lätt runda under fötterna vilket säkert berodde på fördrinken Absolut Råshaga.
Till vår förvåning var Coop Nära fortfarande öppet (21:59) och vi släntrade in för att köpa en liter fil. I gasen som vi var kunde vi inte låta bli att fylleshoppa lite grann. Frida valde tidningen Allt om bröllop och jag köpte en Bamse med adventskalendern.

Givetvis bjöd Bamse på bloggvirke. Ta till exempel följande replikskifte:

Brummelisa:
-Kom det något brev idag?
Bamse:
-Ja, från en borgmästare i Transylvanien. (jo, Bamse får kul post!)
Brummelisa:
Vad står det?
Bamse:
-Han behöver hjälp med en vampyr.

Jag bläddrar fram en sida:
Bamse:
-Vad sägs om att åka till Transylvanien och leta efter en vampyr?
Skalman:
-Ja tack.
Lille Skutt:
-Usch, nä!
Vampyrer sätter tänderna i folk och är allmänt läbbiga.

3 tankar kring ”Bloggvirke…

  1. skriven av frida 2005-11-19 klockan 23:49
    Och nu har jag läst Allt om bröllop. Det gick ganska fort, mycket lull-lull och annonser, lite annat. Att jag föll för frestelsen…fattar inte. Däremot har jag fattat att det här med bröllopsresa verkligen är det som gäller, iallafall om man får tro en så tattig källa som Allt om bröllop. Så…nu är frågan om det är Thailand eller Marrakesh som gäller. Resorna presenterades i tidningen, och ja, jag har läst på. Anders…du, vetduvad…
    redigera | radera

    skriven av Elin [ http://meracoz.blogspot.com ] 2005-11-22 klockan 11:49
    Emmerdalefarmliknelser ar bra, jag gillar sant och det dar med bloggvirke borde nastan finnas med i SAOL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.