Anders dödförklarad

Året är fortfarande ungt, men med stor sannolikhet har jag redan upplevt årets absolut mest absurda händelse.
För över en vecka sedan beställde jag tågbiljetter från SJ. Idag ringde jag kundservice för att fråga varför biljetterna inte kommit hem till mig.
Det visade sig att biljetterna kommit fram, men inte till mig utan till en äldre dam som i torsdags hade ringt SJ och berättat att Anders Engström var död sedan 10 år tillbaka. Tjejen som tagit emot samtalet på kundtjänst hade i sina anteckningar på skärmen skrivit ”verkar mysko”… och visst fan verkar det väl det? För vem skulle beställa och betala biljetter i en död mans namn, dessutom biljetter som först tar en från Härnösand till Hudiksvall och sedan Hudiksvalll till Stockholm dagen efter…?

Jag får erkänna att jag blev en smula skärrad, och direkt upprörd när killen i kundtjänst föreslog att jag skulle gå runt i trappuppgången och leta efter någon med liknande namn och fråga efter biljetterna… skulle jag knacka dörr och fråga:
-Ursäkta känner du någon som heter Anders som dog för tio år sedan, och råkar du möjligtvis ha hans biljetter?

Efter lite snack fram och tillbaka insåg killen i kundtjänst att det var en smula orimligt, särskilt med tanke på att ingen i trappen har ett namn som liknar mitt. Biljetterna måste ha kommit till en helt annan trappuppgång.
Så nu ska jag förhoppningsvis få ut nya biljetter på centralen… och om någon tant skulle dyka upp på våra platser har vi förtur… jojo!

Nästa gång bokar vi biljetterna i Fridas namn, för det finns nog inga avlidna Frida Arnqvist på Vintergatan i Sundbyberg…

En tanke kring ”Anders dödförklarad

 1. skriven av Daniel 2005-01-22 klockan 19:27
  Världsklass!

  skriven av Jacky 2005-01-23 klockan 15:38
  Skönt att det inte var du som dog för 10år sedan.

  Nu gick du miste om ett bra uppslag för en kortfilm. Tänk om du hade börjat knacka på i trappan !
  Du kanske skulle börja kalla dig för John.
  Alt. flytta till England .Det verkar inte vara bra att flytta norrut. pga av det stora förekomsten av namnet Anders däruppe.
  Jag lovar att Anders inte var ett så vanligt namn i Falkenberg 1972 -inte heller Engström.

  Det mäste vara jobbigt att heter Andersson mm.

  skriven av magnus 2005-01-24 klockan 19:59
  det är väldigt mycket man kan skylla på sj och deras kassa e-handelslösning. Nu fick de ännu en spik i kistan – att dödförklara en man i sina bästa år! Jag säger då det att nu har minsann bägaren fått skägget i brevlådan. Vet hut SJ och stig malm och vad det nu är för gubbtjyvar som sitter där och.. och… och… dödförklarar folk till höger och vänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.