På besök i det gamla Internet

Blev påmind om att det imorgon är dags för bokcirkelmöte med Blai-blai. Som trogna läsare av denna blogg vet lever jag i May-hem just nu. Nä, det har inte funnits tid att läsa Harriet Löwenhjelms samlade dikter. Jag har inte suttit i min läsfåtölj med pannan i djupa veck och analyserat dikter. Jag har fasiken inte ens hunnit skaffa boken (hade avancerade planer på att ta mig till Stadsbiblioteket någon lunch och låna den).
Så när jag vid tiotiden ikväll insåg att jag inte har någon bok gjorde jag det enda raka: googlade henne. Harriet Löwenhjelm dog ju 1918 så det vore ju inte helt orimligt att det finns en del gratis, icke-copyright-skyddat att ladda ner?

Visst fanns det det. Och samtidigt bjöds jag på en tidsresa tillbaka till det gamla internet. Ett internet där form spelade underordnad betydelse. Där texten var det viktigaste och bilder något som man kanske lade dit om man hade tillgång till en ”bildläsare”.

Som exempelvis den här biografin över Harriet Löwenhjelm >>

Eller sajten dikt.org som samlat en massa av hennes dikter >>

Hamnade också på den här: www.dagensvisa.com

Och så finns ju hederliga gamla Projekt Runeberg kvar med en av hennes diktsamlingar inscannad >>

Gamla goa oldschool internet. Käns lite som att återse en gammal kär vän.

Detta är inlägg 78, dag 78 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 78 av 100.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.