Svacka – Blogg100 dag 16, och det här med publik, och vem jag skriver för

Okej, börjar verkligen undra varför jag gav mig i kast med den här blogg100-utmaningen. Och framförallt: varför valde jag min gamla privata blogg Bakelit? Borde det inte vara vettigare med Bagisbloggen som faktiskt har en stadig, intresserad publik?

Tog en titt på min statistik för Bakelit och kan konstatera att jag medan experimentet pågått har haft lite över hundra besökare per dag i snitt. Som lägst 40 och som högst 192.

Ironiskt nog har jag normalt (utan att skriva en rad) ungefär 30 besök per dag på bloggen… det är folk som kommer in via gamla länkar och sökmotorer för att läsa gammalt material.

Tittar jag på topplistan för mest besökta sidor sedan 1 mars kan jag konstatera att det snart tre år gamla inlägget ”Springmask moment 22” kvalar in på plats tio och står för 60 av besöken under de gångna två veckorna…

Men vaddå… publik är ju inte allt. Det är ju skoj att skriva. Kanske ska jag ändra inriktning och bara skriva. Utan att överhuvudtaget tänka publik? Bara sätta mig en stund varje kväll och kasta ur mig något?

Men å andra sidan kanske de här hundra personerna är jäkligt pepp. Det är trots allt 28 procent av dem som är återkommande besökare. Det är trevligt.

Äh. Jag ger det här en vecka till. Och så har jag ju faktiskt i alla fall ett bra inlägg på lager 😉

 

Detta är inlägg 16, dag 16 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 16 av 100.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.