Snart är julen här… och här ett recept på mince pies

Fick precis ett telefonsamtal från pappa. Han ska snart börja göra julkorv och sen är det dags att göra ”minced meat” till de engelska julpajerna ”mince pies” (nej, det har inget med köttfärs att göra). Nu verkar det som att mina kära föräldrar tappat bort receptet. Så nu har jag rotat fram mitt gamla och knäppt kort på det. Och när jag ändå gjorde det tänkte jag att det var lika bra att dela med mig av det till resten av mänskligheten…

So here goes! (klicka på bilderna för att få dem i läsbart format.

4 tankar kring ”Snart är julen här… och här ett recept på mince pies

 1. liten korrigering. Det heter mincemeat.
  Det här året tillsatt jag cognac.
  Det är viktigt att önska sig något utan att berätta när man rör ihop. Alla närvarande ska röra och önska!

  Som ni kanske förstår så hade saffranet ingenting med mince pies att göra.
  Merry Christmas! Jacky

 2. Hej! Det här verkar vara ett av de mindre krångliga recepten jag har hittat, och jag saknar verkligen mince pies.. Mot slutet av sida 1 blir det emellertid väldigt svårläsligt, trots förstoring av bilden. Skulle du möjligtvis kunna skriva ut vad det står efter biten om muskot, kanel och nejlikor? På resten av sidan kan jag bara tyda några enskilda ord.. Ska nu läsa er äppelbedömning – väldigt trevligt, gillar också ”riktiga” äpplen. 🙂

  1. Hej Virre!
   Det enda av relevans under kryddorna är:
   -en nypa salt
   -lite konjak
   -en halv citron, pressad

   När allt är i hoprört (du ska önska något, enligt min mor) ska du placera blandningen i en glasburk med lock i en vecka, så att det mognar till sig ordentligt innan du fyller pajerna.

 3. Hej Virre. Lite svårläst. Hade inte tänkt att sonen skulle slå upp det på sin blogg när jag skrev det. Jag skrev om den burken” mixed spice” jag hade gett tiden för honom som var något gammalt.
  Det blir inte riktigt lik den” mincemeaten” man köper men gott tycker vi.
  Du verkar ha samma smak som mig. Gravensteiner mmm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.