Veckans Vanna: Magkänsla

Mycket har hänt sedan vi klippte luggen på Vanna.  Så mycket att jag rent av fyrar av en liten topplista med de fem hetaste/roligaste händelserna/framstegen…

5. Bygga torn
På ett-årsdagen fick Vanna en massa klossar. Fräcka moderiktiga saker från Brio, bokstavskuber från gammelfarbror Lennart och så bokstavsklossar som Frida hade som barn. Från dag ett har de alla varit en riktig succé. Att bygga torn och riva dem är hur kul som helst. Och numera börjar de bli riktigt höga. Högre än Vanna.

4. Öppen förskola
Efter två och en halv månads pappaledighet vågade jag mig äntligen iväg till den öppna förskolan i Bagarmossen. Eller vågade och vågade… det var snarare först nu jag fick en lucka i det hektiska schemat. Och visst var det kul. Vanna hänger visserligen helst med pappa, men det är onekligen spännande att umgås med en massa andra barn. Som bonus kan de andra föräldrarna skratta åt pappa Anders totalt misslyckade koordination under sångstunden (nej, det är inte alls särskilt lätt att få fingrarna att pricka rätt när man kör ”imse-vimse-spindel”).

3. Att somna mitt i maten…

En annan anleding till att Öppen förskola plötsligt funkar så bra, är att Vanna numera inte sover på förmiddagen. Sedan drygt en vecka tillbaka håller hon sig vaken och är supertrött efter lunch. I tisdags var hon så trött att hon slocknade mitt under lunchen med huvudet i chili-con-carnen. Men livet är fortfarande full av undantag. I torsdags var vi och hälsade på pappas arbetskamrater. Då var det så kul att springa runt att hon höll igång till klockan var två.

2. ”Bajs”

Vannas nya favoritord uttalas visserligen ”buajs”, men det råder ingen tvekan om att det är ett ord med kraft och laddat med humor. Ni vet sådan där humor som jack-ass-diggare (inklusive mamma Frida) är svaga för. ”Buajs”, säger Vanna busglatt och ler med hela munnen. Bör tilläggas at Vanna lärde sig säga ordet förra helgen, och att pappa är helt oskyldig. Jag har försökt lära min dotter ordet ”pluskvamperfekt”, men hittills utan framgång.

1. Magkänsla 

En stor upptäckt kniper plats nummer 1. Vanna har en mage! Och inte nog med det: mamma och pappa har mage, de också! Upp med tröjan, klappa visa och peka. Hurra för magen!

 

Förra Veckans Vanna >>

1 tanke kring ”Veckans Vanna: Magkänsla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.