turistbrist och glada indier

I somras var jag pa Rhodos, dar var stranderna packade hela dagarna. Har i Goa ar det nastan tomt. Langa, vackra strander med lite turister och mycket sol. Fantastiskt kan man tycka, men det finns en baksida… Antalet taxichaufforer, forsaljare, massorer, skulle namligen racka till tjugo ganger sa manga turister. Det finns nastan lika manga taxibilar som turister och alla slass de om var uppmarksamhet. Jobbigt ar bara fornamnet.

Darfor var det helt fantastiskt att igar ta den vanliga bussen for fem rupies in till Goas huvudstad Panjim och pa vagen traffa lite vanligt folk. Indier som var trevliga utan baktanke. Indier som tyckte det var skoj att traffa en svensk utan att samtidigt tanka: nu ska jag blasa honom pa nagra hundra rupies.

Vi traffade till exempel en kille som gjorde allt for att hjalpa mig hitta nagon som salde bollywoodaffischer. Och efter att ha fragat runt halva stan hittade han till slut en snubbe som hade en massa skona stjarnor till salu. Det blev en massiv rulle som vager ett par kilo, och pa tisdag ska jag dit igen eftersom han har lovat att plocka med sig en ny spannande laddning.

Na, nu ska jag nog ner till stranden och softa. Kanske en mangolassi… mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.