Jag är med på en dejtingsajt – mot min vilja

Okej, jag får erkänna. Det fanns en period i mitt liv då jag hoppade på alla sociala nätverk som fanns. Av ren nyfikenhet. Ett tag var jag rent besatt och anmälde mig till varenda ny social tjänst som dök upp på  Betali.st …   Sen blev det för mycket, jag stängde av min IFTTT-regel (som skickade vidare alla nya startups till min mejlbox), komponerade min egen sociala medier-strategi och har sedan bara hakat på ytterligare några tjänster som jag använder ganska sparsmakat (Foursquare, WhatsApp och Snapchat).

Av alla tjänster jag blivit medlem i är det dock en jag bittert ångrar: Netlog. Och jag fattade inte ens riktigt hur jag blev medlem i detta communitymonster med sitt ursprung i Belgien. Tror det damp ner mejl från båda mina svärföräldrar, och ett klick senare var jag med. Det visade sig ganska snart vara en spammaskin som tryckte ut mejlpåminnelse efter mejlpåminnelse. Jag satte upp en regel i Gmail och borta var det problemet.

twoo-spam

twoo
Klicka på bilden

Tills häromdagen då det dök upp ett mejl om att Netlog gått samman med Twoo… även detta en spammaskin, och inte nog med det: en community med dejtinginriktning. Kunde givetvis inte låta bli att klicka på länken för att sedan se min profil och där hade de egenhändigt fyllt på min profil med spännande uppgifter såsom att jag var aktiv singel, sökte kvinnor mellan 35-45 år. Det finns också förunderliga möjligheter att komplettera sin profil med riktig detaljinfo. Såsom exempelvis min ”etnicitet” (se dump), om jag har tatueringar mm.

Ingenstans hittar jag möjligheten att avregistrera detta konto. Tydligen har jag accepterat villkoren bara genom att klicka på länken från mejlet… så vad gör jag nu?

Så här:

Jag plockar fram T20:an och T10:an, låtsas att jag är 15 år och bygger världens coolaste rollspelskaraktär. Sen låter jag den härja fritt på Twoo, filtrerar bort alla spam och lägger in en påminnelse i Google-kalendern att om ett år logga in på Twoo och se om min skapelse fått nån napp…

Sugen på en dejt?

Din profil på Twoo

 


Det här är mitt 3 inlägg av 100 i utmaningen Blogg100.

Detta är inlägg 10, dag 10 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 10 av 100.

5 tankar kring ”Jag är med på en dejtingsajt – mot min vilja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.