Imorgon kör jag solo för första gången…

Så här ser man tydligen utTveksam om någon i min bekantskapskrets kan ha missat det… men under våren, sommaren och hösten har jag ägnat mig åt den kostsamma, bitvis roliga, bitvis grymt frustrerande hobbyn att ta körkort. Till min hjälp har jag bland annat haft hjältekompisen Petter som faktiskt gick en handledarkurs med mig redan för två år sedan. Men så kom den däringa Vanna och fick mig att tänka på annat (barn är mjuka och charmiga, bilar är hårda och kantiga).

I våras kämpade jag mot mina instinkter (jag tillhör kategorin som faktiskt aldrig tänkt tanken: ”Tänk om man ändå haft körkort”), och skrev in mig på en trafikskola.

Patrik laddar inför min sista uppkörning
Patrik laddar inför min sista uppkörning

Där mötte jag Patrik från Västerås som tidigt fick mig att inse att det är helt okej att inte titta på sin medpassagerare när man är den som kör bilen. Han lärde mig också begreppet ”egopil”, samt den lilla detaljen: köra bil. Jag lärde Patrik begreppet ”gränssnitt” och att bilens gränssnitt egentligen var väldigt primitivt (sen testade jag automat och insåg att det även finns bilar vars gränssnitt påminner om en leksaksbil). (Patrik har förövrigt startat blogg om körkort, se här>>)

På söndagarna träffade jag Petter som med sin oändliga generositet lät mig nöta ner kopplingens på hans fina Ford Focus. För en vecka sedan tog jag körkortet, och nu har jag det i min hand.

Imorgon klockan tio hämtar jag ut en hyrbil från Statoil i Sköndal. Solo bakom ratten – för första gången.

3 tankar kring ”Imorgon kör jag solo för första gången…

    1. Resten av världen kommer aldrig förstå hur stort detta är.
      Skulle så gärna vilja vara en fluga på instrumentpanelen i
      den bilen 🙂

      Och hur ska resten av de körkortslösa gubbsen reagera?
      Harald, Fredrik? Är det dags att skriva in sig? Anders har slagit
      en passning som inte går att missa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.