WordPress, ack detta fantastiska WordPress

Idag börjar det närma sig halvtid i utmaningen Blogg100. Det firades med lite afterwork hos Fredrik Wass arbetsgivare kommunikationsbyrån Intellecta. Förutom Hampus Brynolfs demo av Twitter Sensus ägnade jag merparten av de mina två mingeltimmar med att bland annat prata WordPress med en bekanting från förr Tomas Wisten, som även han givetvis deltar i Blogg100 med sin blogg Businesstech.se.

Wordcamp NorrköpingDet har varit mycket WordPress på sistone. Mycket på jobbet där en av mina utvecklare Stanislav Khromov tagit fram en ny plattform för våra eventsajter i just WordPress. En riktigt sinnrik användning av en multiuserinstallation där varje varumärke lätt kan sätta upp nya eventsajter som fungerar bra oberoende av skärmformat. Först ut med att ha byggt om sina sajter är Computer Sweden, vars event ni hittar här >>

Snart kommer skarpa sajter från CIO, Techworld, Cap&Design, Upphandling24 och Miljöaktuellt ut. Riktigt WordPressintresserade kan lära sig mer om den lösningen på Wordcamp i Norrköping som hålls nästa vecka, där Stanislav kommer att köra en demo. Apropå Stanislav och WordPress tog jag idag på mig journalisttofflorna och gjorde en liten Hallå-där-intervju som publicerades av Internetworld idag >>

Min uppfattning, efter att bland annat ha pratat med Aftonbladets WordPress Lead Developer Christoffer Larsson samt Andreas Ek på Flowcom, är att WordPress idag är kompetent nog att ersätta de flesta properitära CMS. Med hjälp av exempelvis pluginet Arlima (article list manager), som Christoffer var med och byggde när VK.se gick över till WordPress, förvandlas ett CMS med en kronologisk blogglista som grund till ett verktyg där du kan bygga upp och redaktionellt hantera ett helt löp. Dessutom visar Christoffers erfarenheter med Aftonbladets oerhört trafikerade wordpressinstallationer att de även pallar hög last om man konfigurerar grejorna på rätt sätt  (använd Varnish).

– Fan vad coolt det är med WordPress, tänkte jag  på vägen hem från minglet på Intellecta. Väl hemma kastade jag i mig middag, nattade mina barn, somnade bredvid mina barn, väcktes, slog på datorn, loggade in på bloggen och möttes av:

WordPress 3.9 ”Smith” finns tillgängligt! Vänligen uppdatera nu.

[wpvideo sAiXhCfV]

 

Detta är inlägg 47, dag 47 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 47 av 100.

3 tankar kring ”WordPress, ack detta fantastiska WordPress

 1. Halloj! Kul att bloggen är inne i ett aktivt skede.

  – På tal om WordPress så har jag nosat en del på https://ghost.org/ som ju snarast är en slags motreaktion på att WordPress vuxit sig allt större (och bort från bloggandet). Är nyfiken på att starta upp någon Ghost-sida framöver…

  – På tal om Chromecast så ser jag fram emot det inlägget. Verkar ju bra. Har precis börjat upptäcka Plex också (men har jag fattat det rätt att det inte går att casta lokala filer från datorn via Plex? Det vill man ju göra).

  – På tal om data i allmänhet. Du borde skriva något inlägg om säkerhetskopiering/backup. Eller har du gjort det redan? Vad är DIN backup-strategi?

  – På tal om det där skidåkarklippet så var det grymt.

  1. Och kul att du kommenterar Erik!
   Jo jag har kikat lite på Ghost. Känner dock inget jättebehov att dra igång något nytt i det… men man ska aldrig säga aldrig.
   Kanske hinner med ett Chromecastinlägg i helgen. Vi får se.
   Och det här med backup är onekligen ett spännande kapitel. Återkommer 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.