April, april: Sverigedemokraterna: Utrota kanadagässen

No kanadagässInspirerad av min vän Martin, som alltid brukade prenumerera på nyheter från rasistiska- och ”vi är inte rasister men…”-organisationer gick jag häromdagen igenom Sverigedemokraternas partiprogram.

Kort och gott lovar Sverigedemokraterna ge oss tillbaka Folkhemmet med stort F och utan stort I. Genom att skära bort allt i offentliga utgifter som har med det ”mångkulturella samhällsexperimentet” att göra ska det gå att sänka skatter samtidigt som pensionärerna får det toppenbra (jo missnöjda, xenofoba pensionärer är en viktig målgrupp).

Miljöfrågan här inte direkt till partiets hjärtefrågor (det handlar mest om miljövänlig energi och djurens rätt). Att vara djurvän och mot invandrare verkar helt okej, men det finns tydligen även geografiska och kulturella gränser i djurriket. I åtgärdsprogrammet hittar jag följande uppseendeväckande rader:

”Kanadagåsen är ingen svensk fågel, och har ingen naturlig plats i Sveriges fauna. Ända sedan den introducerades i Sverige på 30-talet har den besudlat våra svenska badplatser med sitt träck och trängt ut ädla svenska gåsraser såsom exempelvis sädgåsen.”

Personligen har jag aldrig varit särskilt svag för just kanadagåsen, men kanske Sverigedemokraterna tar frågan lite väl långt.  Britt-Inger Fogelkvitter, SD:s miljöpolitiska taleskvinna, skriver i sin blogg:

”Som djurvän skulle jag helst repatriera kanadagässen till Kanada. Men vad jag förstår skulle det bli väldigt dyrt. Därför är vårt förslag en avskjutning, med skottpengar. Kan bli ett välkommet ekonomiskt bidrag till ungdomar som inte får sommarjobb.”

 

PS: DETTA VAR ETT APRILSKÄMT. CITATEN ÄR PÅHITTADE.

5 tankar kring ”April, april: Sverigedemokraterna: Utrota kanadagässen

 1. Jo
  Redan den där besvärliga österrikaren med den lustiga mustaschen hade en del oplockade gäss med gäss. Han skrev bla så här:

  Thus men without exception wander about in the garden of Nature; they imagine that they know practically everything and yet with few exceptions pass blindly by one of the most patent principles of Nature’s rule: the inner segregation of the species………… But you will never find a fox who in his inner attitude might, for example, show humanitarian tendencies toward geese……….

  Adolf Hitler, Mein Kampf, Kapitel XI: Nation and Race

 2. Ingen gåsmarsch
  Kom just på att nassarna (inte de med trynen utan de andra svinen) även brukade ägna sig åt något som kallas ”goose step”, den där tjusiga marschen när man med rakt ben svänger upp foten ända till höften. En veritabel avgrund av kopplingar mellan nazismen och gässen öppnar sig

 3. Ahhhh! Jag dör. Anders är slagen av verkligheten, Googlade på Gans (Gås på tyska). Gans är även akronymen för ”Gay Aryan National-Socialists”. Vidare är nazi-gay-rörelsen på frammarsch enligt Gail Gans researcher på Anti-Defamation League.

 4. Kan du inte länka till partiprogrammet, åtgärdsprorgammet miljö, eller till bloggen du refererar till? Jag har letat lite och hittar inget…. Någon Fogelkvitter finns heller inte… Det är kanske ett april-skämt som du antingen gått på, eller utsätter oss för??

  1. April, april… jovisst var det ett aprilskämt Jonas.
   Kanske inte helt lyckat eftersom många verkar ha tagit det på allvar. Tydligen är inställningen till Sverigedemokraterna den att de är så pass oseriösa att en sådan här fråga faktiskt skulle kunna vara ett seriöst förslag. Frågan är alltså: är mitt aprilskämt misslyckat eller är felet att Sverigedemokraterna själva är ett skämt…?

   Eftersom det fortfarande är 1:a april skulle jag kunna följa upp med att luras med att jag snodde all text från Ny demokratis partiprogram… Men den luringen kör jag inte (risken finns ju att jag trodde att jag lurades när allt egentligen var sant…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.