Veckans Vanna: Bokslukaren

Vanna har nästan alltid gillat böcker. Men ibörjan var det ganska enkelriktad och primitiv kärlek. Böckerna älskade inte tillbaka. De tyckte inte alls det var kul när Vanna rev sönder sidorna eller tuggade på bokens ena hörn.

15-månaders-Vanna är en sofistikerad dam. Pekar gärna på en bok i bokhyllan och ropar på pappa som ska plocka ner boken för en liten lässtund. Ibland får hon tag i en bok själv och kommer springandes med boken i handen. Pappa kryper upp i läshörnan, och Vanna kryper upp i knäet och sen kan en av dagens 5-8 lässtunder börja.

Här är Vannas favoritböcker just nu:

Barnkammarboken1. Silvriga Barnkammarboken
Jo, mormor och morfars present är onekligen en succé. Vanna bläddrar ivrigt mellan sångerna medan pappa försöker hänga med. Ibland blir det ett potpurri, ibland struntar pappa i att Vanna bläddrat bort låten och fortsätter ändå.

This old man2. This old man
Vannas klart största bok är en annan given favorit. Ibland snäppet hetare än Barnkammarboken. Direktimporterad från England av granny har den givit Vanna smak för det engelska språket. Eller åtminstone de roliga hålen i sidorna. 

Godnatt lampan3. Godnatt lampan

Varje gång en lampa ska släckas gäspar lampan. Varje gång en lampa släcks tittar Vanna förväntansfullt upp mot pappa eller mamma. Jovisst är det gäspningen som gör den här boken till en hit. Skriven av en Bagisförfattare och Vannas sedan 1 årsdagen då hon fick den av familjen Tillhagen.

Var är Mollys panda?4. Var är Mollys panda?
Musen Molly (Maisy på originalspråket har ändrats till svenskklingande Molly…) är väldigt poppis bland väldigt små barn. Framförallt har böckerna där man öppnar luckor varit en favorit sedan länge. Bäst är boken där man letar efter Mollys Panda. Den är så rolig att en del luckor knappt hänger kvar. 

Bu och Bä på kalashumör5. Bu och bä-böckerna

Bu och bä är två får som råkar ut för en massa vardagliga äventyr. Första boken fick Vanna tre månader gammal av familjen Sjöholm. Bu och bä på kalashumör. En vecka senare rev Vanna bort två sidor… Med lite tejp är den fixad, och nu kan Vanna på allvar digga den plus boken Bu och bä i städtagen. Har en känsla av att vi snart införskaffar resten…

 

<< Förra veckans Vanna

En tanke kring ”Veckans Vanna: Bokslukaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.