Papareinfeldt vs. paparazzi (=jag)


Okej, jag var lite nervös.
Okej, autofokus funkade inte.
Okej, jag hade inte med mig min superljusstarka paparazzi-glugg.

Men tro mig:
Killen i den gula pikétröjan (jo det är en pikétröja) är Sveriges statsminister Fredrik ”Jättebebisen” Reinfeldt, som tillsammans med sin fru Filippa och två kompisar sitter och käkar mikromat och plastförpackad macka i bistron på X2000 mellan Malmö och Stockholm.

Det känns förbaskat bra att leva i ett land där statsministern beter sig som vanligt folk. Ja, det känns lite extra nervkittlande att en högavlönad moderat tar tåget istället för planet eller SUV:en… Kanske ett PR-trick? En del i en ny kampanj där Moderaterna ska försöka framstå som ett klimatvänligt parti? Kanske strategin inför nästa val, nu när ingen längre tror på Moderaternas profil/kuliss som arbetarparti?

Ingen i vagnen låtsades om att de kände igen vår statsminister. Ingen frågade honom någonting. Den enda som tilltalade honom var kassörskan som meddelade att det fanns en korg med smör och bröd bredvid brickorna, närmast mikron.

Och i ett hörn stod en schavigt klädd kille från Säpo, med midjeväska och låtsades att han precis kommit hem från en proggkonsert med Träd, gräs och stenar.

Här en lika usel bild på honom, knäppt precis innan jag gömmer min kamera, hukar mig bakom en tidning och tänker:
-Äsch, tabloid. Varför är inga tidningar broadsheet längre?

En tanke kring ”Papareinfeldt vs. paparazzi (=jag)

 1. skriven av frida 2007-08-08 klockan 17:06
  Det var en smått absurd känsla. För där satt man med den lite för heta mikrovärmda lasagnen och plastbesticken i högsta hugg. På ett gungande X2000, där personalen var mitt uppe i en diskussion om vilken pizzeria de skulle äta på när de kom fram till Uppsala, och så var det liksom inget mer med det när självaste statsministern kom. Jag satt själv och funderade vad jag egentligen ville säga till honom. Men kom inte på nåt. Filippa var fint klädd, men det var väl ingen bra väg att gå, eller? Vad skulle vi sagt? Vad skulle vi gjort? Förslag?
  redigera | radera

  skriven av Mikko [ http://lemikko.blogspot.com ] 2007-08-11 klockan 22:41
  Ni skulle dunkat Fredde i ryggen och blinkat lite finurligt, som om ni visste nånting som han inte fattat.
  redigera | radera

  skriven av Lena 2007-08-15 klockan 20:25
  Alltså, jag tycker mer han liknar Nicolas Cage? Det är flinten tror jag. Därav bebislooken. Kändis som kändis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.