Vad är det med glasögonen?

Det här med kroppsspråk och attiraljer därikring är intressant. Och hur man förmedlar sig via kameran. Jag undrar så hur Göran Persson blivit coachad inför årets valaffischer, vad är det med glasögonen Göran?! Varför har du dem i handen? Vilken funktion fyller de där?

Hur tänker man – av med glasögonen=mer intimt intryck? Men varför då hålla glasögonen i handen? Som att man inte riktigt kan bestämma sig? ”Jag är intim nu, men kan när som helst, genom att med enkelt grepp höja handen och sätta på mig glasögonen bli hur formell som helst…” Och intim och intim för den delen. Eller – är det för att visa att man är snabb som attan för förändring? Redo för olika lägen och situationer? Titta nu! Eller nu!

Fast nej. Är det inte lite väl mycket grosshandlare över det hela, ett litet väl accentuerat ”höhöhö”. Eller? Jag vet inte jag. Jag blir iallafall inte klok på det hela. På eller av?

En tanke kring ”Vad är det med glasögonen?

 1. skriven av anders 2006-09-13 klockan 21:14
  Jag tror att han signalerar att han är 40-talist som måste ha glasögon när han läser. Att han kommer att fortsätta att hjälpa 40-talisterna att bli ännu rikare och förtrycka ungdomarna. Väck med arvsskatten, hurra nu kan 40-talisterna ärva utan att betala ett öre till staten. Nästa grej: avskaffa fastighetsskatten så att 40-talisterna vars huslån åts upp av inflationen för tjugo år sedan ska bli ännu rikare.

  Jupp, precis det betyder ”glasögon i handen”…
  redigera | radera

  skriven av Brillo [ http://trogen.com ] 2006-09-14 klockan 00:08
  Jag tror på den lismande intimiteten. Som betecknar ”person på högre post kliver av hästen för ett ögonblick för att befinna sig på vanlig skitskottares nivå”.

  Detsamma säger ”handen i fickan och böja sig lite bakåt och skratta”.

  Och oj vad vi köper det. Eller inte.
  redigera | radera

  skriven av magnus [ http://blog.ja.nu ] 2006-09-14 klockan 11:19
  Han kunde väl ha haft en iPod i handen. En av de nya. Då hade han fått min röst.

  Ja, och alla lyssnar på Görans iPod. Samma musik i lurarna. Alla ska med. Det hade vart nått.

  Glasögon… pfht…
  redigera | radera

  skriven av J 2006-09-14 klockan 15:31
  Han kanske inte vill se sina väljare i ögonen? Googlade just på bilder på Göran Person. Han har glasögonen på i minst 99% av alla bilder. Det måste väl betyda att han är närsynt eller hur? Väldigt närsynt. Han såg förmodligen ingenting när bilden till valaffischen togs…
  redigera | radera

  skriven av frida 2006-09-14 klockan 15:56
  Nämen! Det är ju jätteintressant! Jag har också sett på stan idag att det figurerar flera affischer där han har glasögonen på – men att dessa där han har glasögonen i handen finns i lika hög utsträckning.

  Definitivt att han är närsynt.
  redigera | radera

  skriven av magnus [ http://blog.ja.nu ] 2006-09-15 klockan 09:12
  Jag tror han är en långsynt j*vel. Kontaktlinser kanke? Med kattögon. Vore snyggt. Han skulle se ut som en sådan dä’r lurvig fet katt från burma.
  redigera | radera

  skriven av J 2006-09-15 klockan 12:02
  Nu har jag analyserat bilderna lite närmare. Normalt tar han av sig glasögonen när han står i talarstolen. Bara då. Aldrig annars. Kanske för att han blir så exalterad och är rädd för att glasögonen ska fara iväg och gå sönder?

  Men att han skulle ta av sig glasögonen på det sätt som på valaffischerna tycker jag verkar orealistiskt och onaturligt. Känns arrangerat. Jag känner mig lite lurad faktiskt. Känner mig också lurad när de har phoshoppat in andra personer tex Mona.

  Om han skaffade sig katt- eller reptillinser… Ja det skulle bli effektfullt, hehe… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.