Bland blommor och blad 2006

Vårens Formexmässa gick av stapeln i helgen och jag var där på pressvisning. Det är roligt att gå bland montrarna, eftersom det är så enkelt att se hur vårens trender kommer att te sig i butikerna runt om i landet – alla inköpare är där och handlar!

Och trenderna för vårens inredning kan jag meddela är hållbar design, återbruk och naturkraft, liksom svart eller vitt – om vi får tro Svenska Moderådet som var där och föreläste. Mindre plexiglas och mer trä, rött är bannlyst och grönt är färgen som gäller – gärna tillsammans med gult och de där naturliga träfärgerna.

Och! Blommor! Stiliserade blomblad i grönt var det hippaste alla monterägare kunde visa upp. Vårigt, knoppigt och lite skirt. Det är därför jag fastnade i Men at Works monter, företaget med det där lilla extra när det gäller lampor: det är också företaget som tjänat bra på att ta in lampgurun Tord Boontje i svenska hem. Var såg vi inte en Midsummer Light 2005?

Den här Boontjen (på bilden) går för övrigt också helt i linje med vårens trender om stiliserade blommor och blad gissar jag, även om den inte är helt ny. Den ligger dock högt på min önskelista, liksom en fantastiskt tjusig vashållare i samma stil. Håll koll på Tord Boontje! www.tordboontje.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.