Tiggeri i den digitala tidsåldern…

Brukar du åka pendeltåg eller t-bana i Stockholm har du säkert åtskilliga gånger träffat på rumänerna som går igenom vagnen och lägger ut lappar på sätena. Sedan vandrar de runt och hämtar upp lapparna och eventuell kollekt. Jo, det handlar om tiggeri och dessutom organiserad sådan (kvinnorna kör lappmetoden och männen stressar igenom ett par låtar på sina dragspel med hopp om att få ett par slantar).
Igår när Frida och jag var på väg till R och O:s 30-årskalas i Bredäng råkade jag hitta en sådan där tiggerilapp. Jo, det är lappen ni ser till höger. Det som fascinerade mig med denna lapp är att den faktiskt är utskriven på fotopapper. När jag vände på lappen hittade jag följande kod:

Det som fascinerar mest med denna kod är filnamnet ”beg01.jpg”. Den som har gjort dessa lappar och skrivit ut dem på någon framkallningsautomat någonstans har uppenbarligen gjort en serie med lappar, och namngivit dem beg01, beg02… mm

Undrar vem som har suttit vid datorn?

Efter att ha skrivit denna blogg har jag upptäckt att ämnet behandlats tidigare av bloggen Barseblogg >>

En tanke kring ”Tiggeri i den digitala tidsåldern…

 1. skriven av KortfilmsErik [ http://letalyssna.blogspot.com/ ] 2005-09-04 klockan 19:40
  Hej A&F!

  Long time reader, first time writer. Ni får gärna besöka min musikblogg som håller på att ta form. Bra musik utlovas.

  Ha det!

  skriven av magnus [ http://ja.nu ] 2005-09-06 klockan 22:08
  Jag bojkottar alltid sådant. Speciellt om socialhjälp är särskrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.