Ta fram rebellen i dig!

Mitt nya jobb har inte bara tagit mig till nya tassemarker, även nya begrepp har kommit till mig. Idag, dag fyra på Hemslöjden, har jag varit på Formexmässan i Älvsjö, den stora branschmässa för intresserade inredare, konsthantverkare och designers. Jag kan nu förutse inte bara höstens stora satsningar i landets inredningsbutiker, jag kan även tippa årets julklapp. (säger förstås inget eftersom julklappar är överraskningar). Dessutom har jag till min stora förtjusning fattat tycke för i mitt nya gebit det omskakande ordet rebellslöjd. Smaka på den va! Rebellslöjd. En spännande utställning mitt bland tomtar och återvinning och finfin textil.

Unga konsthantverkare och formgivare skapar nytt utifrån gamla tekniker och slöjdartradititioner. Jag gillade vad jag såg! Coolt, fräckt och egensinnigt. Högklackade träskor, näverkofta och rånarluva i allmogemönstring kanske inte låter så hett för dig, men jag lovar! Värt att hålla ögonen öppna, eller kanske rent av – ta fram rebellen i dig och börja sy där hemma?

En tanke kring ”Ta fram rebellen i dig!

 1. skriven av magnus [ http://ja.nu ] 2005-08-27 klockan 11:43
  Tack. Du har tagit mig lite närmare att börja handarbeta. Men jag tror inte det räcker ända fram. Ska man köpa tidningen kanske? 🙂

  skriven av Laura [ http://www.autotrash.net ] 2005-08-29 klockan 12:05
  Frida, du kan nog få en och annan att börja karva på sina träskor eller fläta ihop en ryggsäck av gårdagens tidningar och lite bark med din inställning. Mer av det! Mycket intressant vilka för mig tidigare okända små körtlar sätter igång att producera slöjdsaliv. Men det tar nog tid innan jag tar fram min, i träslöjden obligatoriska, makramékrok.

  skriven av Frida 2005-09-05 klockan 08:57
  Såklart! Hehe. En mängd roliga gör-det-själv-tips utlovas så att slöjdarlustan säkert kommer igång ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.