Konsten att göra en låt som alltid spelas på radio…

…gör en hyfsat bra låt och låt den handla om en dag, typ fredag. Om den slår kan du sedan räkna med att lama, fantasilösa radioproducenter plockar fram låten åtminstone tio gånger per år och alltid på en fredag.
Ni fattar säkert vad jag menar. The Cures ”Friday I’m in Love”. Okej den är charmig, men det finns väl andra låtar med mer klassikerstatus än den. The Cure själva gjorde ju faktiskt en hel drös med mycket bättre låtar. Men låtar som The Forest innehåller som bekant inga referenser till dagar.
Fast när man tänker lite på saken inser man att det faktiskt inte räcker med dagar. En låt måste ju va lite positiv också i alla fall så länge låten inte handlar om måndagar. Boomtown Rats I don’t like Mondays hör man ju då och då spelas på måndagar. Hmm, Boomtown Rats, undra hur många kids idag som känner till det bandet? Och hur många av dem kopplar ihop det med Bob Geldof. Bob Geldolf, Sir Bob Geldolf… du måste nog ha upplevt Band Aid för att komma ihåg den killen. U2 däremot. U2 känner kidsen till. De är fortfarande stadiumrockare.
Men deras ”Sunday Bloody Sunday” hör man sällan spelas på radio, trots att det är en klatschig söndagslåt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.