Min idol: Lena Andersson

Äntligen fick jag lite tid att lyssna på Lena Anderssons omtalade sommarprogram. Med händerna djupt begravda i degbunken kunde jag återigen konstatera att denna kvinna är ett berättargeni. Med sin ateistiska predikan har hon återigen gjort ett formidabelt sommarprogram. Intelligent, roligt och tankeväckande på samma gång. Finns det någon form av liv efter detta är jag övertygad om att sommarprogrammens skapare, Tage Danielsson, rattar in Lena Andersson och njuter. För i min värld är Lena Andersson Tage Danielssons arvtagare. Båda humanister med humor och skarp penna som lyckas förmedla intressanta och viktiga funderingar.

Ni som inte har hört Lenas funderingar kring Jesus liv och handlingar bör definitivt göra det. Råkar du vara övertygat Jesus-fan borde det vara obligatorisk lyssning. Visst du kanske blir förbannad, men det är alltid bra att utmana sin tro, ifrågasätta och inte ta allt du hittills lärt dig för givet.
Precis som Tage Danielsson gjorde och arvtagaren Lena Andersson gör idag.

Lyssna här >>

2 tankar kring ”Min idol: Lena Andersson

 1. skriven av Jessica [ http://sessan.squarespace.com/ ] 2005-07-31 klockan 23:58
  Märkligt att kristendomen i allmänhet, och Jesus i synnerhet, nära nog inte ”får” kritiseras, när allt annat synas i sömmarna, och typ slängs i Sverkers soptunna… nåja, dags att sova! 🙂

  skriven av Laura 2005-08-02 klockan 14:04
  Jo, nog den enda sommarvärden jag lyssnat på i sommar. Förra gången hon var värd så häpnade jag över hur bra det kunde vara. Det var den bästa berättelse jag någonsin hört på radio. (Mulla Omar, är det han med skägg?)

  skriven av Mamselamsen [ http://mamselamsen ] 2005-08-05 klockan 12:49
  Jag satt som klistrad i fåtöljen, under hennes program. Hon bekräftade det jag trodde. Och sånt känns ju alltid skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.