Två nördvänner ha börjat blogga!

För att en blogg ska vara riktigt bra ska den ha:

 1. En tydlig inriktning – en nisch.
 2. Drivas av någon med passion för ämnet. Gärna någon som snöat in totalt.

Vill nu tipsa om två bra, nytillkomna exempel på detta.

54 grader: mat, teknik, prylar, tester, äta ute
av Bo Nordlin

54 grader  Mat teknik prylar äta uteMin IDG-kollega Bosse har alltid gått in för saker och jag har hört från både honom och andra om hans avancerade experiment i köket. Det där mötet mellan matlagning och kemi. Där passionen till matlagning varvas vid något som kan liknas vid forskning. Väldigt tekniskt. Väldigt spännande.
Första inlägget, en programförklaring, är skriven den 26 oktober och har till dags dato följts av fem spännande, initierade inlägg. Jag tror verkligen det här kan bli riktigt bra, och precis som Andreas Ivarssons In the Kitchen som nyligen norpats av Allt om mat, finns potentialen att även Bosses blogg hamnar på annan url så småningom…
Det är ju trots allt en annan före detta kollega, och matnörd, Robert Brännström som är ansvarig utgivare för Allt om Mats digitala utgåva (Robert som förövrigt figurerarat i denna blogg med ett matnördigt inlägg >>)

Matlagningsintresserad?
Besök: www.54grader.se

Depprock.com  – en ganska lattjo blogg om pretentiös populärmusik
av Fredrik Storm

depprock.com   en ganska lattjo blogg om pretentiös populärmusikOch så har vi en blogg i en helt annan genre. Min gamle vän Fredrik gjorde för ett tag sedan ett försök med en blogg som ”handlade om ingenting”. Som ni förstår blev det lite tradigt i längden. I somras upptäckte han att domänen depprock.com var ledig. Och tur var väl det. För depprock kan Fredrik, och plötsligt blev internet en initierad blogg rikare.

Depprocksintresserad?
Besök: depprock.com

————————-

Sådär. Två bloggar drivna med passion. Nu återstår bara tre punkter för att ni ska nå framgång 😉

 1. Uthållighet – Fortsätt envist att blogga. Strunta i besöksiffror första året…
 2. Bloggkärlek – Länka friskt till andra bloggare och alla andra som ni hämtar information och kunskap från.
 3. Håll linjen…

 

En tanke kring ”Två nördvänner ha börjat blogga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.