Marketing by guilt: Så får man folk till gymmet

Jättevågen

Jovisst är hela busshållplatsen en enda stor jättevåg. Sätt dig och vänta på bussen och alla runt omkring får se precis hur mycket du väger. Bilden är knäppt i Nederländerna och marknadsförningskampanjen gör reklam för gymkedjan Fitness First

Greppet är onekligen fräckt… men är det bra marknadsföring?, frågar sig bland annat den utmärkta tidskriften Good på vars blogg jag hittat bilden. Kanske inte kampanjen får just de som sätter sig på bänken att gå på gym. De kanske blir mer sugna på att gå till en advokat och fråga om det går att stämma Fitness First för ärekränkning.

Däremot får kampanjen en effekt när den som här upprepas på Internet. Tusentals bloggar kommer att publicera bilden och skriva en skrockande text. Perfekt för Fitness First som råkar vara en internationell gymkedja och säkert inte bara vill ha kunder i Rotterdam.

Via: Good, Via: The Cool Hunter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.