Odörer, hus och konsten att bli riktigt gammal

Kära dagbok
Idag åkte Frida och jag på utflykt till Tallkrogen. I ett fantastiskt idylliskt villaområde besökte vi ett litet hus byggt på 30-talet. Eller snarare: Där besökte vi och sextio andra ”visst vore det roligt med ett litet hus som inte kostar skjortan och ligger hyfsat nära stan”-spekulanter ett litet hus byggt på 30-talet. Det räckte dock med att komma in i hallen för att inse att det här objektet inte ens var värd hälften av de 1,9 miljoner som var utropspris. Huset stank. Gammal gubbe, gammal hund och hundratusentals hemrullade och slutrökta John Silver.
Efter att ha tagit oss runt övervåningen och bland annat beundrat ”ett stort matrum med härligt ljusinsläpp” (ha ha ha), var det dags att inspektera källaren, där merparten av huset sovrum, samt badrummet var belägna.
Frida, med sitt supertrimmade gravidluktsinne höll nästan på att ramla ned för trappan, när vi möttes av ytterligare odörer.
Stank nummer 4: Läckande oljepanna. Att ligga i sin säng och sussa precis i anslutning till detta pannrum skulle nog kännas ungefär lika mysigt som att tälta på gräsmattan bredvid en bensinstation.
Illaluktande gubbe, cigarettrök, hund, oljepanna samt ett badrum som inte renoverats sedan Anschluss fick oss att fly hals över huvud till nästa visningsobjekt.

Huddinge
Efter 10 minuter tunnelbana 20 minuter buss och 17 minuters promenad befann vi oss i ett radhus från 70-talet. Denna gång utan gubb-lukt och John Long Silver. Nä, här var det nog snarare Gula Blend. Limpvis med Gula Blend mestadels rökta i mammans sovrum, men med tydliga doftspår hela vägen från garaget i gatuplan upp till tonårsbarnens sovrum två trappor upp. Även djurtemat höll i sig. Här dock betydligt mer påtagligt eftersom huset härbärgerade ett helt menageri med katter, undulater och fiskar, även om just fiskarna nog inte luktade så mycket.

Dagens tips
Besvikna över dagens hus-skörd knallade vi tillbaka till Huddinge Centrum satte oss på den grekiska kolgrillen och fick oss serverade ett par visdomar av servitören:
1. Frida borde inte äta rödspätta eftersom hon är gravid
2. Frida borde absolut dricka 3 deciliter rödvin per dag eftersom det är bra för blodet och därmed barnet. ”Fråga vilken barnmorska som helst, det är sanning”.

Apropå barnmorska. På vägen hem efter ytterligare en radhusvisning läste vi en spännande notis i DN. ”Barnmorska blev 128 år”.
Tydligen har en viss Cruz Hernandez precis begravts i El Salvador. Född 1878. Arbetade som barnmorska tills hon fyllde hundra år! Wow, snacka arbetsmoral! Vilken hängivenhet. Medan vår föräldrageneration börjar tröttna på jobbet vid sextio har den här tanten hållit på 40 år till.
Kanske något för vår generation att ta efter. Hur ska vi annars betala av våra fantastiska hus- och lägenhetslån
😉

En tanke kring ”Odörer, hus och konsten att bli riktigt gammal

 1. skriven av magnus [ http://blog.ja.nu ] 2007-03-13 klockan 09:54
  Man känner sig onekligen lurad när man åker till det charmiga huset med fantastiskt burspråk och hela huset luktar skit. Mäklarna bore veta hut.
  redigera | radera

  skriven av magnus [ http://blog.ja.nu ] 2007-03-13 klockan 09:55
  Men ändå rätt öppet av ägarna att sätta upp den dära Blendskylten på huset…
  redigera | radera

  skriven av anders 2007-03-13 klockan 11:42
  Visst var det. Och på framsidan satt dett Pall Mall-markiser [;)]
  redigera | radera

  skriven av anders 2007-03-14 klockan 00:04
  Trot om ni vill… men just nu ligger högsta budet för snuskåken överst på:
  3 350 000 KR
  Helt galet!
  redigera | radera

  skriven av Mikko [ http://lemikko.blogspot.com ] 2007-03-14 klockan 19:00
  Nån måste ha gillat lukten. Kanske nån spekulant som har ljuva barndomsminnen av camping vid bensinmacken.
  redigera | radera

  skriven av Clara [ http://www.trogen.com ] 2007-03-16 klockan 11:56
  Precis. Neodekadansvågen sveper över de stackars lättlurade nollåttorna. Sen sitter de där i sina ljusbruna vardagsrum och undrar vad som hände…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.