Man ska ju vara två – köp den!

Så är det snart dags. Mindre än en vecka kvar till moster Lissa disputerar och släpper sin fantastiskt spännande bok. »Man ska ju vara två« – finns i en bokhandel nära dig från och med Alla hjärtans dag. Hemma slåss vi om den och läser den samtidigt just nu.

Jag citerar Natur och Kultur:

Alla längtar efter kärlek, men vem är kärleken till för? Och vad är ”riktig” kärlek? Varför hamnar vissa utanför samhället och dess normer? För den ensamme norrländska ungkarlen blir allt fel. Han lever ensam, har fel ålder och söker dessutom fel slags kvinna att dela sitt liv med.
Lissa Nordin har pratat länge om romantik och tvåsamhet med dessa kärlekstörstande män. I sin studie behandlar hon bland annat den otidsenliga maskuliniteten och föreställningar om kvinnobrist i norrländsk glesbygd.

”Jaha, så ska man liksom flirta då. Ja hej, jag heter ja det vet dom ju redan. Ja bor det vet dom också. Ja jobbar det vet dom förstås med. Så det brukar sluta med att vi pratar fiske.”

Lissa Nordin doktorerar med denna avhandling i socialantropologi vid Centrum för Genusstudier, Stockholms universitet. Hon är även intendent på Vindelfjällens forskningsstation i Ammarnäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.