Länge leve hantverket 2

Nu är det ett tag sedan, men jag var helt exalterad efter en pressfrukost hos Iris Hantverk häromsistens, där deras nya borstar lanserades (Iris Hantverk är berömda för sina borstar, synskaderörelsen äger butikerna. I mer än hundra år har synskadade hantverkare dragit de klassiska borstarna för hand). Deras nya produktutvecklare råkar dessutom vara en av mina favoritformgivare, Margot Barolo, Hon presenterade alltså den nya dammvippan i gethår och den klassiska bordsborsten i ny form och tappning. (”vi städar och lagar mat på ett annat sätt än förr, nya användingsområden kräver nya funktionella redskap” var hennes tanke) Roligt är att hon vågat sig på svart bets istället för att behålla träet naturligt. Fiffigt.

Dessutom var ett smart drag att ha med en av borstdragarna på plats. Mitt i butiken satt hantverkaren och gjorde borstar – han hann säkerligen med ett tiotal bara på den stund jag var där.

Och oj vilket bra julklappstips också! Besök butikerna om du har vägarna förbi. Kungsgatan, Västerlånggatan och Götgatan i Stockholm.

Länge leve hantverket 1 >>

En tanke kring ”Länge leve hantverket 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.