Fiber o fiber

Det råder ingen tvekan om vad som är hetaste mode inom livsmedelsindustrin just nu: Fullkorn! I många år skröt tillverkarna att de dragit ner på fettet. Sen gjorde de en stor affär av att de minsann minskat på sockret eller rent av bytt ut det mot äckliga sötningsmedel. Nu ska allt innehålla fiber. Vitt bröd finns numera i fiberrika varianter, McDonalds har släppt burgare med fullkornbröd, korvbröd har blivit fiberrika och knäcketillverkarna lägger plötsligt ner miljoner på att få folk att inse att fiberrikare än knäckebröd finns inte.

Men som ni kanske vet slutar inte denna fullkornsfeber med bröd. Plötsligt kryllar butiken av fiberrika fullkornsvaror. Fullkornspasta, fiberrikt potatismos, fullkorns-couscous, fullkorns-våffelmix, ja till och med fullkornschips!

Och snart är julen här, och visst finns det fullkornspepparkakor. Häll i lite müsli i glöggen, baka fiberrika lussekatter med Kungsörnens nya Fullkorns-special-vetemjöl och du får en härlig fiberrik jul!

En tanke kring ”Fiber o fiber

 1. skriven av Mikko [ http://lemikko.blogspot.com ] 2006-11-09 klockan 09:16
  Fick scones på jobbet förra veckan. Med grädde och sylt. Kändes jättebra och nyttigt för det var fullkornsscones.
  redigera | radera

  skriven av j 2006-11-09 klockan 17:21
  Pepparkakorna tycker jag är goda. Men de ser helt mysko ut…
  redigera | radera

  skriven av magnus [ http://blog.ja.nu ] 2006-11-09 klockan 20:14
  Har fullgrainchips i skafferiet. Har inte smakat än. Tänkte faktiskt inte på fullkorn vid inköp. Honest!
  redigera | radera

  skriven av Laura 2006-11-13 klockan 13:01
  Råg! Säger bara det. En McRuis på Mäkkäri och fisen är ett faktum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.