Gör som veterinärerna: samla på penisben

Så här någon månad efter att jag fyllt 34 har min far invigt mig i helig veterinärkunskap. Tydligen lär det vara så att det bland manliga veterinärer anses en smula kultigt att samla på penisben från hundar och använda dem som drinkpinnar.

Vaddå ”penisben” kanske du tänker. Vi tar wikin Susning till vår hjälp och utreder saker och ting:

Hos vissa djurarter, te.x. vissa rovdjur, finns inne i penis ett ben, penisbenet (Os penis), som möjliggör att penis är styv under längre perioder. Dessa djur, tex. hundar har därför en parning som efter orgasm hos hannen gör at han ändå ofrivilligt sitter fast, och för att komma loss måste hannen kliva över sin egen penis, för att komma ”bak mot bak” med honan, varpå blodkropparna sakta öppnas, erektionen avtar, och de båda frigörs från varandra. s.k. hängning.

En sökning på ”Os penis” på engelska Wikipedia leder oss till det mer korrekta ordet ”baculum” där vi hittar ytterligare högoktanig information. Tydligen finns det teologer som menar att förklaringen till att kvinnor och män faktiskt har lika många revben är att Gud inte skapade kvinnan av Adams revben utan i själva verket av hans penisben! Något ord för penis finns tydligen inte i hebreiska. Där av förvirringen… och där av en schysst religiös förklaring till varför mannen saknar just det där penisbenet som lär vara så himla bra att göra drinkpinnar av.

Förresten, vill du vara så där härligt dekadent och röra runt drinken med ett baculum?

På den fantastiska webbshoppen Skulls Unlimited kan du köpa penisben från såväl björnar, minkar, valrossar, vargar… och hundar förstås.

En tanke kring ”Gör som veterinärerna: samla på penisben

 1. skriven av Clara [ http://trogen.com ] 2006-10-19 klockan 14:38
  Jag? Gjord av ett penisben? Bah! 🙂

  Inser att min samling av drinkpinnar (där den finaste just nu är en neongrön golfklubba från Alanya) aldrig kommer att bli komplett utan ett penisben. Är det olika hög status på benen beroende på ras också? Det måste ju vara en viss skillnad storleksmässigt på en chihuahua och en grand danois?
  redigera | radera

  skriven av Björn 2006-10-21 klockan 15:59
  Nu är det inte speciellt vanligt att veterinärer samlar påp penisben. Jag har själv aldrig funderat på att göra det. Nu har jag tydligen ”närt en sensationsjournallist vid min barm” som gjort en höna av en fjäder. Det var en historia som dök upp när vi läste anatomi och som dök upp under en middag.
  redigera | radera

  skriven av Laura 2006-10-21 klockan 18:56
  Som jag förstår så är du fjäderfäexperten, Björn. Om nu tuppar har penisben så är de kanske inte så stora. Blir i vilket fall som helst inga longdrinks. Men vad använder du till kanapéerna?
  redigera | radera

  skriven av anders 2006-10-22 klockan 10:28
  Försökte sälja min story om penisben till Se och hör, men de ville att jag skulle svära på att jag hade kollat veterinäruppgiften med minst tre veterinärer… närå.

  Sorry, pappa. När du slänger till mig ett penisben kan jag inte låta bli att ta det… [;)]

  (Hmm, det där lät ganska kinky)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.