Båten Anna…

Årets sommarplåga måste vara den där båtlåten. Ni vet den där om den där båten Anna som rensar upp i vår kanal… Hmm, vår kanal? Vad är det för jävla text? Undrade Frida och jag när vi hörde låten spelas om och om igen som ringsignal i en mobil tillhörande en kille som sov ruset av sig på pendeltåget (nä han vaknade inte ens efter femte reprisen).
På Gotland forsatte båtlåtplågan och jag bestämde mig för att gå till botten med den här båten. Är de här grabbarna ironiska? Har de gjort en total nonsenstext bara för att reta skiten ur tonårsföräldrar? När jag kom hem letade jag låten och upptäckte att den inte alls hette ”Båten Anna”, den heter ju ”Boten Anna” och plötsligt föll alla bitar på plats.
Shit! Anna är en bot (robot) på en chatkanal. Och jag kände mig mer än lovligt dum. Dum och gammal. Nästa schlagervinnare blir nog ett gäng smurfar som sjunger om Lunarstorm.

Förresten… jag är nog inte ensam om att ha missuppfattat den där boten. Kolla in dansbandsversionen som spelas på FinlandsBoten!

här >>

En tanke kring ”Båten Anna…

 1. skriven av Laura 2006-07-10 klockan 13:59
  Kunde ni inte tagit telefonen och slängt ut den genom tågfönstret?
  redigera | radera

  skriven av Ögat [ http://www.autotrash.net ] 2006-07-10 klockan 16:11
  …eller lagt ut den på nätet?
  redigera | radera

  skriven av magnus [ http://blog.ja.nu ] 2006-07-10 klockan 16:30
  Umpf umpf umpf umpf jag känner en bott umpf umpf umpf anna heter hon umpf umpf umpf umpf.

  Fantastisk text. Pojken som gjort den lär ha torrents syndrom (obs ordvits).

  Man skulle kunna rabbla på om att internet verkligen är en del av Sverige nu men.. det stupar liksom på att musiken är så trist.
  redigera | radera

  skriven av mamselamsen [ http://mamselamsen.blogspot.com ] 2006-07-10 klockan 17:06
  Camillas-kompis brors bästa vän är det som sjunger. Han gjorde det som någon form av specialarbete i skolan. En ploj alltså… en jäkligt hemsk ploj.
  redigera | radera

  skriven av Simon 2006-07-11 klockan 14:13
  Gud. Du är verkligen pinsam Anders. Håll dig till din Martin Ljung och Povel Ramel-humor. Guuud. Det märks att du är över 30.

  Själv fattade jag exakt vad den handlade om första gången jag hörde den. Shit vad jag är mycket tuffare. Och yngre.
  redigera | radera

  skriven av Erik [ http://filmkram.blogspot.com ] 2006-07-11 klockan 17:34
  Är det bara jag som verkligen diggar den här låten? Det är ju toppenbra eurodisco!!!
  redigera | radera

  skriven av Ann-Charlotte [ http://lillasyster.net ] 2006-07-14 klockan 12:01
  Jamenvisst – här har du en till som tyckte det var konstigt att sjunga att man känner en båt. Första gången jag hörde låten var på radion när några föräldrar önskade den till sin son som skulle ut med… ja, båten.

  Som tur var så var jag på jobbet och med ett gäng sommarjobbare i tonåren fick jag reda på hur det låg till egentligen… Jo, jag är 31 och har inte chattat sen jag var 20 och då tror jag inte det fanns några bottar så hur skulle jag kunna veta? [:haha:]

  Men för att vara ärlig tycker jag inte att låten är en plåga – den är ju riktigt bra, man behöver ju inte lyssna alltför noga på texten bara, för DEN är inte bra. Men så är det ju många låtar som är – bra musik, dålig text…
  redigera | radera

  skriven av Brillo [ http://www.trogen.com ] 2006-07-18 klockan 19:59
  Just hemkommen från den fantastiska badorten Alanya kan jag rapportera att den är lika stor utomlandets som här! Botten rockar röven av turkarna också, för att återanvända ännu et uråldrigt uttryck.

  Och den är ju skitbra!
  redigera | radera

  skriven av Niklas 2006-08-16 klockan 20:20
  dagcenter… punkt slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.