Från Delsbo with love

Dagen idag har gått i Sommarslöjdens tecken. Tillsammans med Nordiska museet står SHR bakom den stora sommarutställningen på Nordiska, och…ja alla var där! Stort vernissage där självaste kronprinsessan invigde på det ståtligaste vis, men ärligt talat så var nog dagens stora primadonna trendgurun Li Edelkoort. Med trendspaningsseminarium på Astoria (alla var där! representanter från alla hörn av mode och inredningsbranschen) och senare vernissage med utställningen North meets South som är en del av Sommarslöjd har hon imponerat med sin flärd och sina minst sagt smickrande trender och höga tankar om skandinavisk design.

Och när man ska imponera på någon och fira riktigt ordentligt, ja då har jag lärt mig att man ska bära folkdräkt. Ett besök till Skansens klädkammare gjorde att jag fått gå omkring med den här vackra dräkten hela dagen. En definitiv snackis – på stan, på Astoria, på Nordiska, på Svensk Slöjd… Annas dräkt är från Gagnef, jag bär Deslbodräkten – och ja, det är sant, min kofta är gjord 1848.

En mycket spännande dag, som nu härmed är bildbevisad.

En tanke kring ”Från Delsbo with love

 1. skriven av Jacky 2006-05-25 klockan 22:58
  Du är jättefin i Delsbo dräkt.
  Hur ser dräkten ut där DU kommer ifrån ?
  I England har vi inte så många sådana- bara några som tillhör vissa folkdanslag tillex. Morris Dancing.

  Jag minns att det kunde vara problem när kandidater till ”MIss World ” fick bära National Dräkt.
  En gång på 60-talet så bar Miss England en utstyrsel från Drottning Elizabeth Is tid !!!! Jag minns att jag skämdes! Det kanske var ett exemple på den berömda Brittisk humor.

  Jag har ingen aning om Miss World existerar längre . Eller kanske det var Miss Universe jag tänker på
  redigera | radera

  skriven av frida 2006-05-29 klockan 09:23
  Tack tack Jacky! Det var en märklig känsla det där med dräkt – visst syns det på bilden att jag blev lite så där from i Deslbodräkt – det blev liksom automatiskt den där posen med händerna knutna framför magen, som en äkta bondmora kände jag mig…

  Dräktskicket i Ångermanland är jag inte helt hemma på, men vem vet…kanske blir det en sådan dräkt nästa gång. Men det blir knappast Miss universum för mig dock, det låter ju himla ruskigt, iallafall i England.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.