Varde ljus!

Efter väl genomfört arbete på utställningen Ung06/07, på Möbelmässan idag, där jag bland annat var med om prisutdelning till tre spännande formgivare och dessutom träffade en innovativ arkitekt som kombinerat ljus och hantverk till ett lampnät i makramé belönade jag mig med att också besöka den pågående lampmässan – Nordic Light. Och varde ljus! Oj vilket paradis för en lampnörd! Uppmanad av Anders att välja ut mina fem favoriter – och visst fotoförbud till trots – är här min topplista:


Å den är så fin så fin! Nummer ett. Lätt som en fjäder, men ändå elegant och rolig. Vill ha!


Nummer två. I Konsthantverkscentrums monter fick jag bevis på att konsthantverk är coolt, inne och verkligen sätter sprätt på varje monotont Mio-Bo Concept-Ikea-hem och gör det lite roligare. En stickad tut på en fin fot!


Liksom det här, nummer tre, piffar upp alla typer av rum. Gärna i stoooor bukett!


Rasande elegant och lite kul i formen, nummer fyra. Glödlampor och dess rena former är inne även framöver, skärmar är kanske överskattat, när jag tänker efter.


Och sista, nummer fem, är med bara för att det är kul att se innovationer inom något så traditionellt som kristallkronan. Visst kan man rocka loss kristaller och stål och ändå få kvar den där lite högtidliga känslan som finns i den klassiska rena kristallkronan utan onödigt bjäfs.

En tanke kring ”Varde ljus!

 1. skriven av Paola 2006-02-13 klockan 17:45
  Vilka fina lampor.
  De första som är mer som varelser tänkte jag på i helgen på torpet då miljoner solkatter rörde sig i ett otroligt solsken.

  Hur många lampor kan man ha?

  Paola
  redigera | radera

  skriven av frida 2006-02-13 klockan 22:16
  Hur många som helst! Verkligen! Bara de är fina. Jag tycker det är förfärligt med den byggnorm vi har som säger att det ska finnas en taklampa i varje rum, för där sitter kontakten mitt i – uppskruvad av en trångsint elektriker som inte tänker.

  Tänk vilken möjlighet det skulle vara med kontakter längs med taklisterna i varje rum – med total valfrihet skulle punktbelysningen få en helt ny innerbörd. Det kanske ni kan anamma i Nordingrå, för där är det väl ändå ni som bestämmer?!
  redigera | radera

  skriven av Husmusen [ http://www.husmusen.blogg.se ] 2006-03-01 klockan 18:45
  Åh vilka coola bilder! Jag älskar inredning och kommer definitivt kika in på er blogg framöver.
  redigera | radera

  skriven av Andreas 2006-04-02 klockan 19:44
  Nordic light
  Just så hette Miriams favoritverk på konstmuseet i St Ives. Det var byggt kring en gammal AGA-fyr med glödlampa. Häftigt sammanträffande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.