Jag har en bra idé… man kanske borde göra en ny variant av semla?

När Mattias Ljungberg på Tössebageriet lanserade den här mot slutet av januari 2015 anade han nog inte vad som komma skulle…

Wrap-semlan var en succé och fyllde faktiskt en funktion. En semla som smakar som semla men som man kan äta på språng… och ha en handen fri för att hålla i mobilen.

Vet inte om jag är lika impad av årets uppföljare som han och Josef Fares lanserade:
Nachosemlan.

En semla att äta som fredagsmys… Har ännu inte smakat, men den är nog bättre än förra årets snackis:

Prinsess-semlan. Konditorikreativitet när den är som tråkigast. Det här med att göra princesstårtor är ju extremt slentrian. Minns fortfarande den där gången då pappa fyllde år och min mamma beställde en blåbärstårta och fick en princesstårta som konditorn med pyntgelé skrivit: ”Blåbär” på… (otroligt roligt, men samtidigt lite sorgligt)

Att förvandla en semla till en flottyrmunk är ju inte heller jättekreativt…

och de här så kallade ”freaksemlorna” verkar ju mest äckliga?

Nä, efter den skräckupplevelsen känns det bra att tagga ner lite med 2015 års…

…hemla! Den hemliga semlan  som ser ut som en slät bulle och har allt det där göttiga på insidan. Tack för den Wienercaféet i Stockholm.

Men ändå… visst är det lite roligare när folk verkligen går utanför ramarna, såsom…

falukorvssemlan. Eller:

Den värmländska korv med mos-semlan. (snygg om inte annat).

Och visst går det att starta ett helt semmel-gatukök. Här är Magnus Johanssons bageri i Stockholms bidrag: semmelburgaren:

2015 var ett fantastiskt semmel-år. Visste ni att man i Sollentuna både hånade och hyllade The King och semlan genom att skapa Elvis-semlan:

Läser man Mitt-i-tidningens artikel (som jag lånat bilden från) förstår man faktiskt inte kopplingen till semla alls. Det är ju bara en jävligt fet, osmaklig jordnötssmörsmacka med grädde.

Nytt för i år (vad jag vet) är att att inte bara bagerierna tänker semla. Semlan har blivit konceptet som alla vill göra. Man kan ju till exempel dricka semla…

Och tycker du att den nya hipstertrenden craft-soda (hantverks-läsk) är lite för mycket kan man ju alltid dricka den lite äldre hipsertrenden mikrobryggeri-öl…

Semmel-öl!

Här trodde jag att jag var klar med drycker… men 2018 är onekligen året man ska dricka semla. Här kommer nyheten: Semmel-likör!

Och varför har jag då skrivit denna bloggpost?
Jo givetvis för att påminna om Bakelits alldeles egen semla. Semlan för dig som vill ligga riktigt still, varken dricka eller äta och bara njuta av semmel-näring!

Dropp-semlan!

ett collage av Anders Engström, Bakelit.com

En reaktion på ”Jag har en bra idé… man kanske borde göra en ny variant av semla?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *