Betongbrutalist fyller 100 år…

Det är härligt med irrfärder på Internet. Idag uppmärksammade min kompis Tobias Berving mig på att arkitekten Léonie ”Lola” Geisendorf fyller 100 år idag. Namnet lät bekant och jag kastade mig över artikeln som Tobias länkat till: http://www.svd.se/kultur/leonie-geisendorfs-masterverk-i-betong_3434180.svd

Léonie Geisendorf

Wow, St Görans gymnasium, vilken cool byggnad tänkte jag. Sen hajjade jag till: Riksrådsvägen. Jajustdet. Det var därför jag kände till namnet. Och efter ytterligare trådar ut på internet hade jag plötsligt landat i ett blogginlägg på Bagisbloggen >>

Och med det anser jag att jag har gjort min blogg100-plikt idag 😉

Grattis Lola!

Detta är inlägg 39, dag 39 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 39 av 100.

2 reaktioner på ”Betongbrutalist fyller 100 år…

  1. Hej.
    Håller på med en film om S:t Görans gymnasium och är ute efter några äldre bilder.
    Den på Lola vore jättebra att få använda men jag behöver dels tillstånd och dels större bild. Är det du som har rättigheterna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.