Blogg100 – första inlägget: min programförklaring

Inleder starkt med en suddig selfie.
Inleder starkt med en suddig selfie.

Jag får erkänna att jag har våndats en del sedan jag i måndags föll för frestelsen att ansluta till Fredrik Wass projekt Blogg100. Som heltidsarbetande småbarnsförälder är fritid  en bristvara och det känns många gånger att idéerna staplas på hög i väntan på någon slags framtid då barnen blivit stora och självständiga och då allt ska hinnas med. Tidigare år (det är tredje gången Herr Bison hetsar på bloggosfären) har jag tänkt att jag faktiskt inte är rätt typ av bloggare för ett sådant här projekt. Jag tror mer på kvalitet än kvantitet, och jag har aldrig varit ett fan av bloggare som vräker ut sig plattityder utan vinkel och mening eller ägnar halva bloggen åt att ta selfies i badrumsspegeln.

Blir verkligen bloggandet bra av att hetsa fram ett inlägg per dag? Jag är tveksam. Men jag har bestämt att göra ett försök. Och risken är stor att jag i ren desperation kommer att posta en och annan selfie…

Jag har också funderat en del på inriktningen och vilken blogg jag skulle välja. De senaste 5 åren har denna blogg levt lite på undantag. Jag har gjort någon blogg i månaden. Orsaken stavas Bagisbloggen, som faktiskt fyller fem år i år, och som kommit att ta alltmer av min tid.

Varför kör du inte Blogg100 med Bagisbloggen? Har ett par frågat?

Svaret är till viss del latet. Här på Bakelit har jag möjlighet att skriva om allt mellan himmel och jord. Dessutom kan det tänka sig att jag gör en fuling då och då och gör en passning till Bagisbloggen, om jag har komponerat något riktigt saftigt där.

Jag har också funderat över att göra Bakelit mer seriös. Att ge bloggen en tydlig inriktning. Skulle exempelvis kunna ta upp webbutvecklingsfrågor, webbtrender, utveckling av sociala medier och annat jobbrelaterat som kanske skulle kunna boosta min karriär 😉

Men tyvärr, jag är till mitt väsen intresserad av så oerhört mycket mer. Mitt mål är snarare att skriva om detta + allt + lite till, och mitt främsta mål är att det ska vara underhållande, överaskande och, med lite tur, upplysande.

Karriärister är så himla tråkiga… (det där var en så kallad flamebait, ganska ofarligt att skriva i bloggar nuförtiden eftersom folk hellre verkar vilja kommentera länken till bloggen i Facebook än själva inlägget i bloggen… (motbevisa mig gärna)).

I korthet, det här har ni att förvänta er av de följande hundra dagarna:

 1. Alla typer av ämnen: Allt jag går igång på, som gör mig nyfiken.
 2. Betraktelser, analyser och konstateranden.
 3. Underhållning med visst djup (typ vattenpölsdjupt, men ändå).
 4. Framtid, dåtid, samtid.
 5. Svar på livets mening (detta inlägg kommer att läggas in någonstans bland de hundra inläggen, så häng, med så att du inte missar det!)

Det här förväntar jag mig av er:

 1. Läs om ni orkar!
 2. Kommentera om ni läst! (oh vad jag saknar tiden då alla vågade kommentera offentligt)
 3. Var förstående om en del inlägg inte är djupa alls… e
 4. Länka!

Det här förväntar jag av mig själv:

 1. Att mot alla odds palla pressen.
 2. Att lära mig acceptera att det kan räcka att bara ägna en kvart åt ett inlägg 😉
 3. Att få koll på nya bloggare därute och knyta lite kontakter med gamla.
 4. Att Fredrik Wass bjuder på en grym avslutningsfest och att den inte krockar med min frus 40-årskalas.

Nu kör vi!

 

 

Detta är inlägg 1, dag 1 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 1 av 100.

3 tankar kring ”Blogg100 – första inlägget: min programförklaring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.