Operation Spice avklarad!

Den har funnits på min att-göra-lista i flera månader. ”Operation Spice”. Även kallad Operation Basilika. Eller kort och gott: Någon jävla ordning i kryddskåpet måste det väl vara!

Så gott som dagligen har jag svurit över att alla kryddburkar ligger huller om buller på en hylla i kökskåpet brevid spisen. Kryddhylla ovanför spisen har aldrig varit ett alternativ. Det mår ju inte kryddorna bra av. Kryddor i kökslåda med särskilda fack (som den här) verkar smart, men vi har ingen låda över. Lösningen är små lådor du kan plocka ut när du lagar mat. Dessutom med bra och logisk ordning.
Tanken har funnits där länge, men idag blev det äntligen av. Här bredvid ser ni resultatet.

Operation spice 1

Operation Spice 2

Av bara farten målade Frida och jag om toalettens väggar (med den krydddoftande färgen Tandoorirött) och jag skruvade upp en magnetlist för knivarna.

En riktigt bra dag med andra ord.

9 tankar kring ”Operation Spice avklarad!

  1. Lysande!
    Betyder också att gästkockursäkten att ”Nä, jag vill jag inte laga mat hos er; Ni har så rörigt bland kryddorna.” inte håller längre.

    1. Jo det är svårt. Kanske ska flytta över Chilin… tror jag gör det. Behöver plats för annat i den orientaliska lådan. Funderar på att göra en låda till för hela kryddor som måste malas och stötas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.