Obama – o, o, o, changes…

 

Jo jag är glad över Barack Obamas seger i natt, men kan samtidigt inte låta bli att oroa mig över hur han ska lyckas infria förväntningarna. Den 20:e januari nästa år svärs Obama in som president (förutsatt att de framröstade elektorerna väljer honom…). Stora delar av amerikanska folket sitter nu och väntar på Barack Obamas utlovade ”change”.  Vad innebär dessa förändringar? Hur snabbt kommer de att kunna genomföras? Finns de ekonomiska möjligheterna?

Obama kommer definitivt att få det svettigt. Men jag håller tummarna att de utlovade förändringarna kommer att vara postiva även för USAs omvärld. Kanske en mer vettig miljöpolitik och mindre aggressiv utrikespolitik? Vi är många som sitter och hoppas, och som riskerar att bli fett besvikna när det är dags att omvandla vackra tal till realpolitik. Är du bara en talker Obama-san? Upp till bevis!

2 tankar kring ”Obama – o, o, o, changes…

  1. En murvel på Fox News kanske inte är ett sanningsvittne direkt men underhållande var det onekligen om ej oväntat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.