Bakelit tycker och tycker om allt från Settman, till häxor, kändisbarn, delicato, finanskris och köttbullar

Många gånger när jag klickar mig vidare på Twinglylänkar från artiklar hos DN, SVD, IDG mfl upptäcker jag att blogginlägget jag hamnat på bara är ointressant blaj, där artikelförfattaren lagt ner mer tid på att länka till diverse Twingly-anslutna än att verkligen tycka något av relevans. Tänkte idag genomföra ett litet experiment och tycka till en massa om sånt som skrivts de senaste dagarna. Jag tänker agera Twinglyhora… kort, koncist om både det ena och det andra.

 Settman-Sverige är det nya landet

I dagens tv-krönika i DN rackar Johan Croneman ner på Peter Settman, eller kanske framförallt på tv-kanalerna som låter denna tv-entreprenör som både agerar programledare och vd  tv-chef för produktionsbolaget Baluba, få väldigt mycket utrymme i tablåerna. Och visst kan jag hålla med Croneman. Svensk-producerad tv har blivit väldigt slätstruken och fegkommersiell. Och visst borde kultur-sverige ryta till. Men samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför… varför inte låta tablåstyrd tv kväva sig själv i sina MMS-mätningar. De som är intresserade av nya idéer och radikala grepp har slutat titta på traditionell tv. Kvar blir bara de som gillar Settman.

Lek i skogen gör barn jämlika

Enligt forskaren Eva Ärlemalm-Hagsér kan vanliga lekplatser på förskolor förstärka könsrollerna. Det är bättre att gå ut och leka med barnen i skogen. Intressant artikel. Men frågan är om gå ut i skogen är lösningen, framförallt för barn till föräldrar som hakat på den gråa vågen och flyttat in till stan. Varför inte ge en massa pengar till ett gäng konstnärer som i samarbete med forskare får utveckla helt nya lekplatser? Könsneutrala lekplatser, det vore väl nåt?

Präster protesterar mot häxkonster på danskt zoo

Den kristna tidningen Dagen har snappat upp följande story:

”Flera präster i danska Ålborg protesterar mot att en häxa den gångna helgen tilläts uppträda på Ålborg zoo. Uppträdandet skedde i samband med en Halloweenunderhållning”. 

”- Att låta sina barn komma under inflytande av en erkänd häxa och låta dem styra ut sig med amuletter och häxbrygd är oansvarigt. Vi talat inte om en skådespelerska som klätt ut sig utan om en person som i många år praktiserat häxkonst och som tar dessa saker på allvar, säger prästen Vagn Folkerman till Nordjyske Stiftstidende.”

Jag håller med. Lika oansvarigt som att låta präster leda skolavslutningar. Religion är allvarligt och något små barn bör slippa tills de känner sig redo för vuxendopet.

Delicato stoppar tårtannons

Häromdagen skrattade Frida och jag gått åt Delicatos senaste reklamkampanj där de fortsätter ironisera kring Delicato-kakornas nyttighet. Tydligen skrattade inte snubbarna på livsmedelsverket. De gillar inte alls bilden på en tårta med ett florsockrat nyckelhål och texten ”Nyckelhålsmärkt”.

Ahhhhh. Kanske dags att införa en humormärkning. ”Obs! När vi skapade det här budskapet tänkte vi humor”.  (Förutom Svd har Sydsvenskan, skrivit om samma sak).

Femtio tusen skrev på isländskt upprop mot brittisk lag

Läst i DN idag om de stackars islänningarna som terrorstämplats av engelsmännen. Islänningarna har inte alls någon förståelse för att britterna tagit till anti-terrorlagstiftningen för att frysa isländska tillgångar i Storbritannien som en reaktion på oron över att brittiska sparpengar insatta på isländska sparbanker kan vara förlorade. Det är onekligen synd om islänningarna. Lurade av ett gäng giriga bankdirektörer och nu dessutom ”terroranklagade”. På sajten indefence.is har i skrivande stund 56902 islänningar skrivit på upproret. En ansenlig del av landets befolkning. Hela frågan får mig att än en gång grunna lite över det rasistiska terroristbegreppet. När blåögda islänningar håller upp plakat där det står ”Mr Brown, ser jag ut som en terrorist?” Kan man inte låta bli att ställa motfrågan: Hur ser en terrorist ut? Och vem är terrorist?

Det verkar onekligen som att ett gäng blåögda islänningar i bankirkostym har satt ett helt samhälle i skräck…

SURI TALAR UT

Är det inte fascinerande med de här tidningarna som har anställda journalister vars främsta jobb är att hitta på bildtexter till inköpta paparazzibilder. Här ett riktigt lågvattenmärke från Veckorevyn. Paparazzibilder på Tom Cruise och Katie Holmes 2,5 åriga dotter Suri…

Snabba jyckar belönas med köttbullar
Okej, kunde inte låta bli. Trelleborgs Allehanda använder Twingly och den här rubriken var fin. Hoppas köttbullarna smakade.

4 tankar kring ”Bakelit tycker och tycker om allt från Settman, till häxor, kändisbarn, delicato, finanskris och köttbullar

  1. Nu vill jag ju inte vara sån men rätt ska vara rätt. Peter Settman är inte vd på Baluba. Han är tv-chef. Mats Ahldén är vd (och eventchef). Utomordentligt trevliga pojkar båda två dock!

    //O. (fd kameranörd, numera medianörd)

  2. Jag har twingly att tacka för en hel del av mina träffar – å andra sidan är en av idéerna med min sida att i någon mån problematisera det som fanns att läsa på nyhetssidan.
    För egen del är jag mest förvånad över att så många besöker olika bloggar men aldrig lämnar någon kommentar. Det är ju för kommentarerna man skriver, eller hur, Anders?! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.