Peter Stormare blåser SVT och Imperiet på samma gång…

Vi känner så väl igen det från amerikanska talkshows. Letterman håller upp en pinfärsk cd, berättar när den kommer ut och släpper sedan bandet upp på scenen, eller välkomnar dem till soffan. Är det en filmstjärna sker det alltid i samband med premiären för en ny film. En platt-tv åker fram och det visas ett kort klipp och programledaren berättar att det här kanske är världens bästa film.

Häromdagen såg jag en repris av svt-programmet Videokväll hos Luuk. Gäst var Peter Stormare. En ganska stiff tillställning som avslutades med säsongens nya moment: ”En fruktansvärt bra låt”. Tanken är att eftertexterna ska rulla medan gästen trallar med i låten som förändrat honom/henne för alltid. Peter Stormare väljer låten ”Las Vegas” av Martin Stenmark. Jaså, tänkte jag, en sån skitlåt. Och sedan gör jag kopplingen berättar Stormare varför han gjort sitt val. Killen har valt den här låten för att göra reklam i svensk tv för showen Ladies Night. En show där manliga män (Stormare, Stenmark och Henrik Hjelt) uppträder för en publik bestående av enbart kvinnor.

Inte nog med att killen offrade möjligheten att sjunga en låt som han verkligen gillade, idag insåg jag att killen hade fler pr-jobb på sin agenda. Idag läste jag nämligen recensionen av dvd-produktionen ”Här föll Imperiet”, en inspelning från rockgruppen Imperiets sista liveframträdande innan splittringen.  Lägligt nog filmad av: Peter Stormare, och givetvis med som ett av de klipp Peter Stormare valt ut till programmet.  ”Exklusiva bilder som aldrig visats förut”, påade Kristian Luuk inslaget. Han sa inte:  ”Hela konserten kommer snart ut på en dvd och går att köpa i en butik nära dig.”  Men det var troligen det Peter Stormare tänkte, och kanske han rent av sa, men det uppenbara reklambudskapet försvann i sånt fall i klippningen. Det tråkiga i sammanhanget är inte att Stormare smög in reklam i en reklamfri public service-kanal. Det tråkiga är att det inte alls var människan, ja inte ens artisten Peter Stormare vi fick se som gäst hos Kristian Luuk. Det var pr-mannen.
Och kanske var det därför programmet blev så platt?

Under dagen fick storyn om Imperiet dessutom ytterligare en tvist. Tydligen är inte Stormares gamla Imperietkompisar alls särskilt förtjusta över hans film. De uppmanar fansen till bojkott, med motiveringen att kvaliteten är usel. Och idag bestämde sig bolaget Playground Music för att stoppa dvd:n.

Sorry, Stormare. Kanske borde du ha lagt ner mer tid på att sälja in dina projekt till dina gamla polare i Imperiet istället för att sälja in det till svenska folket i SVT. Sell out!

9 tankar kring ”Peter Stormare blåser SVT och Imperiet på samma gång…

 1. Hur kopplar man Las Vegas till Ladies Night egentligen?
  Tycker mer synd om svenska folket och Imperiet än om Stormare. DVD:n fick ju lysande recensioner som du inte kommer att få se (och inte få för blogginlägget heller)!

 2. Förlåt att jag var lite oklar. Las Vegas och Ladies Night kopplingen behövde man inte göra själv. Peter Stormare tilläts lägga ut texten själv. Han berättade att han sjöng den bättre än Martin Stenmark i Ladies Night.
  Får väl skylla på att jag är förkyld eller nåt. (som du ser har jag gjort en liten ändring i texten).

  Och visst har dvd:n fått bra recensioner, men det beror nog inte på Stormares kamerateknik utan snarare på att Imperiet var så himla bra. Han borde ha lagt ut hela rasket på Youtube.

 3. Laura lyckas alltid slå huvet på spiken. Men jag tycker du ska fortsätta vara moralgubbe. Stormare är sell out. Vad har hänt med honom?

 4. Vi som såg klippet kan bara konstatera att kritiken är helt befogad. Kvalitén var undermålig både beträffande ljud och ljus.

 5. Jag menar inte att du ska sluta gnälla, tvärtom; kanske inte ska tro att det finns något djupare bara för att det skulle passa in i föreställningarna (Var de nu kommer ifrån?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.