Med denna ring lovar jag evig kyskhet…

Purity Ring (en av många modeller från Purityrings.com)

De tvålfagrar ynglingarna i pojkgruppen Jonas Brothers har en vardera. George Bush gillar dem. Under hans år vid makten har federala myndigheter delat ut miljontals dollar i stöd till organistationer som övertalar såväl inhemska som utländska ungdomar att bära dem. Vi pratar: ”purity rings”. En ring du bär på ditt vänstra ringfinger för att visa att dina kompisar och (kanske framförallt) dina föräldrar att du inte tänker ha sex innan du gift dig.

Ringarna marknadsförs sedan början av 90-talet av kristna grupper och verkar ha blivit alltmer mainstream. Jag hörde talas om dem för första gången för ett par år sedan när min syrra berättade om att hon varit på en fest i Småland där nästan varenda kotte bar en sådan ring. När jag idag surfar runt på nätet hittar jag inte bara webbutiker och organisationer som säljer ringar i en massa olika utföranden (www.purityrings.comwww.generationsofvirtue.orgwww.waitt.orgwww.silverringthing.com, osv), utan också Youtubefilmer och artiklar som menar att purity rings börjar bli trendigt…

Jonas Brothers ringar (bild lånad från Huffington Post)
Jonas Brothers ringar (bild lånad från Huffington Post)

Kanske är det Jonas Brothers genomslag, kanske är det Bush som fått valuta för alla de pengar som plöjts ner i ”undervisning” om konsten att hålla sig i väntan på den rätte. 2005 lär administrationen ha ägnat 168 miljoner på ”abstinence-only”-utbildning. Ett kristet alternativ till sexualundervisning. Synd bara att statistiken tydligen säger att de flesta misslyckas, och inte nog med det, när de väl har sex så har de ingen aning om vad preventivmedel är för någonting.

Ännu ett exempel på hur den kristna högern fördummar USA. (Här ett ännu värre exempel.)

PS.
Tillhör du de som ännu inte gift sig… men som redan haft sex? Det är lugnt. Kristus förlåter dig. Du kan köpa en ring, och avlägga ett löte om att inte ha sex igen, innan du gifter dig. Då blir du en så kallad ”secondary virgin”…

PPS.
Hur kom det sig att jag började rota i det här med kyskhetsringar? Jo, jag kollade in Russell Brands makalösa öppning på MTV Video Awards. Killens inledning är så fruktansvärt politisk att stora delear av publiken är alldeles stumma. De sitter där och gapar medan Russell Brand ber alla amerikaner rösta på Barack Obama… dessutom kan han inte låta bli att ge en känga till Jonas Brothers. Se här >> 

PPPS.
Okej, kan inte låta bli att slänga in en uppdatering. Detta apropå sexualundervisning. En liten reklamfilm för McCain som går ut på att misstänkliggöra Obama, som enligt filmen vill ha sexualundervisning på dagis, ”innan barnen lärt sig läsa”. Verkar ju troligt. Kanske Obama kan kontra med en reklamfilm där det hävdas att McCain vill att alla tonårsflickor ska bära kyskhetsbälte?

7 tankar kring ”Med denna ring lovar jag evig kyskhet…

  1. ”I’m John McCain, and I approve this message.”
    För mina av amerikansk valpropaganda relativt oförstörda ögon framstår den här smutskastningen som fullständigt ofattbar. Simpla budskap i stil med ”den andre är dålig – rösta på mig istället!” får mig att slita mitt hår i förtvivlan.

  2. Bör tilläggas att statistik visar att unga tjejer som avger kyskhetslöfte del; Inte har färre könssjukdomar än resten av befolkningen i USA. Och dels; Är flera gånger troligare att tillåta oralsex och analsex (kommer inte ihåg de exakta siffrorna men detta är något som komikern Bill Maher ofta drar upp och han stödjer sig på en statistisk undersökning som visar att det är flerdubbelt mycket troligare att dessa flickor hittar ”kryphål” i sitt kontrakt om kyskhet…)

    Måste ändå säga att jag gillar USA lite, landet där negativt kampanjande verkligen lönar sig… Jag är visserligen på den ”goda” sidan i detta val, men samtidigt måste man ta av hatten lite för att det finns människor som kan kapa en hel demokrati bara genom att utnyttja människors lathet och dumhet. Trist bara att det inte funkar i Sverige där lata dessutom är tjurskalliga nog att fortsätta rösta rött… Dags för alliansen att anlita Karl Rove kanske? Hade blivit ett kul val 2010…

  3. Pingback: Grodans Blogg » Blog Archive » Månlandning eller MTV?
  4. Pingback: Ian Maniacal » Klart som korvspad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.