Nattugglor, martyrskap mm

Sådan far sådan dotter skulle man väl kunna säga. För visst är Vanna en nattuggla precis som jag.
Fast Vanna fuskar. Hon sover stora delar av dagarna för att sedan hålla sig vaken hela natten och slockna kring åtta på morgonen.
Pigg som en ekorre ligger hon nu i sin mjuklift, tillfälligt pacificerad av nappen, ”tutten” eller just ”pacifier” som den så träffande kallas på engelska.

Egentligen borde jag inte skriva det här blogginlägget. Har upptäckt att det här med att prata om att ens barn håller föräldrarna vakna på nätterna oftast triggar igång rutinerade föräldrar som i stort sett alla har drösvis med martyrhistorier på lager.

Alla man stöter på verkar ha haft kolikbarn och knallat runt hela nätterna med otröstliga knyten. Behovet att berätta är enormt. Det är ju när man berättar historierna som man äntligen kan casha in, plocka de där martyrpoängen som man så bittert förtjänar. Samtidigt är det lite status:

Jag är en förälder som har lidit för mitt barn.

Ungefär som när ärrade kulturantropologer gärna poängterar hur många bisarra tropiska sjukdomar de samlat på sig under sina fältarbeten i fjärran länder. Dessa historier utgör en viktig del av cv:et och är ett bevis på att de verkligen lidit för vetenskapen.

För småbarnsföräldrar är uppoffringarna viktiga. Ju mer man offrar för sitt barn desto bättre småbarnsförälder.

Därmed har jag gjort min första och sista inlägg om Vannas sovvanor. Och kan nöjt konstaterat att hon faktiskt somnat till ljudet från mitt knattrande tangentbord.

/Den ohemliga pappan

En tanke kring ”Nattugglor, martyrskap mm

 1. skriven av Anders [ http://www.emretsson.net ] 2007-10-20 klockan 13:52
  Söt är hon i alla fall.
  redigera | radera

  skriven av per 2007-10-22 klockan 14:16
  Jag reagerar snarare på vad snabbt och enkelt ett bisarrt ord som mjuklift tas upp i ditt vokabulär och vad kul det var att läsa dig skriva det.
  redigera | radera

  skriven av Lissa 2007-10-31 klockan 23:02
  ”Ärrade kulturantropologer”? Dom i Uppsala? Knappast!
  Du min käre systerdottersman låter som alla andra som just uppfunnit hjulet och blivit med barn – är det inte just det som är meningen med det hela? Ännu en ny underbar historia…men på samma tema? Alla är lika underbart särskilt fantastiska. Det tycker jag är förtröstansfullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.