Härmed kallar jag dig…Q1

Hörde en sån rörande konversation på tunnelbanan häromdagen. Ett alldeles nyförlovat par i 30-årsåldern satt med blänkande ringar och tittade varandra djupt i ögonen. Hon kanske lite mer engagerat än han:

-Men nu när vi är förlovade…vad tänker du kalla mig då?
-Eh, hur då, vad menar du? (han låter lite förvirrad)
-Ja, men som till exempel Niklas, han kallade ju Mia för sin trolovade! ( nervöst skratt och lite nojs på det) Så nu när vi…ja, vad tänker du kalla mig?
– Eh jag kan ju inte kalla dig min trolovade som Niklas, det vore ju att härma honom…
– (triumferande) Men hon är ju hans fru nu, de är ju gifta!

(lång tystnad, jag ser att mannen tänker förbrilt utan att riktigt förstå vad det är hon är ute efter. Samtidigt gissar jag att hon i spänd förväntan hittar en rad alternativ som han borde komma på ”hjärtat” ”gullet” ”sockertoppen” ja, vad vet jag)

– Q1. Säger han nöjt.
– Eh, vadå?
– Jag ska kalla dig Q1!

(fortfarande ingen vidare respons från henne)

– Du vet, polisens högsta chef kallas ju Q1. Som bestämmer och har makt. Det ska jag kalla dig.

Slut på samtalsämnet. Hon ägnar sig åt att intensivt studera vattnet kring Slussen för att samla sina tankar eller dölja sin besvikelse. Han ser nöjd ut, som att han berömmer sig själv för att ha varit så snabbtänkt.

Ja se den sanna kärleken den sanna kärleken…

En tanke kring ”Härmed kallar jag dig…Q1

 1. skriven av Mikko [ http://lemikko.blogspot.com ] 2007-08-26 klockan 17:32
  Det där var riktigt underbart. Man skulle vilja veta hur det går.
  redigera | radera

  skriven av Alfred [ http://www.alfred.nu ] 2007-08-31 klockan 03:30
  Jag vill faktiskt inte veta hur det går. Trots att jag brukar gilla tragiska slut.
  redigera | radera

  skriven av frida 2007-08-31 klockan 08:58
  Jag har funderat lite – vill man verkligen att de ska leva lyckliga alla sina dagar? Har de förutsättningar för det? Eller hoppas man att hon dumpar honom för en mer romantiskt lagd kille? (nå, en som iallafall inte underförstått kallar henne för ”regeringen” eller ”chefen”)? Ja jag vet inte jag.

  Blir det liksom tragik oavsett?
  redigera | radera

  skriven av anders 2007-08-31 klockan 11:15
  Jag tycker att han ska dumpa henne. Pfft, kräva att ens man hittar på ett smeknamn för att andra har det.

  Sånt där ska komma naturligt.

  Eller hur Q1!

  😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.