5 Norrlandsbetraktelser:


Matkultur I: På ett av fiken i Härnösand serverades det falukorvsmacka. Kunde inte låta bli att köpa, trots att den tingade 45 spänn.


Bostäder åt alla: I Härnösand behöver man inte köa i 20 år för att få tag i en paradvåning på 147 kvadrat med 4,5 meters takhöjd mitt i stan… (Hallå Daniel, när startar vi det där tidningsförlaget i Härnösand?)


Matkultur II: Här ett tidigt produktionsexemplar av en kommande gastronomisk sensation: Surströmmingsosten. Och faktiskt till och med undertecknad gillade den (Frida är redan inbiten surströmmingsfan). Härlig smak, men tveksam doft. Precis som fisken. Dessutom kan man undra hur man känner att osten blivit dålig? Surströmmingsdoften, om än hundra gånger svagare än originalet, slår ut det mesta.
Mer info om nyheten här >>


Dryckkultur: Fyll upp till toppen med HB och du har kalua eller hjortronlikör serverad. Toppen!


Vildmarksliv: Alla jag har besökt i Norrland har haft hem som skulle kunna ha varit urrivna ur ett nummer av Sköna hem. Så det kändes faktiskt lite befriande att vandra in i en lobby som uppfyllde alla fördomar om norrlandskitsch. Klart att man hänger upp ett par renhorn i Ullånger.

Och så avslutar jag med en skön bild där Frida och jag far in i dimman:

En tanke kring ”5 Norrlandsbetraktelser:

  1. skriven av Clara [ http://sallycinnamon.blogg.se ] 2006-04-19 klockan 23:44
    Falukorvsmackor och hembränt med smak av skogens guld ser alldeles ljuvligt ut! Jag har också njutit av Norrlands alla underbarheter i påsk för första gången; kaffe kokt på sjövatten, pimpelfiske (drog upp en rejäl abborre som liknade Katla), skoterfärder i soluppgång, rökt renhjärta med mera. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.