Ett steg för mänskligheten…


Det var några dagar sedan vi hade rejäl avslutning på stegtävlingen på jobbet. Och det var sannerligen en intressant övning – vissa tog det på större allvar än andra. En given snackis iallafall, varje dag ägnades en god stund åt att avhandla antal steg, stegräknarens funktion och hur det egentligen är rimligt att gå så mycket som de ledande stegarna gjorde. Det känns lite tomt utan det där klickandet på höften.

Vårt lag hamnade på 60 plats av 687 deltagande lag. Vinnande individ i vinnande lag gick motsvarande sträcka Stockholm-Prag eller nåt lika galet.

Själv stegade jag mig till en 856:e plats, av 9666 deltagare, och i vårt lag hittade jag ganska snart en stabil tredje plats. Mitt totala antal steg under tävlingsmånaden kom upp till 479 566 stycken.

Dock var det i mellan- och slutsegmentet det rafflade till i vårat lag – särskilt sista veckan, då vår egna tävlingsledning införde pris för bästa slutspurt. Och dessutom lade till ett lotteripris som tröst för att den halvtidsanställda med hund tog ledningen i säker hand från dag ett. Jag vann inga priser, men har lärt mig ett och annat om tävlingsmentaliteten på mitt jobb.

Nu har vi börjat spela på lotto istället.

En tanke kring ”Ett steg för mänskligheten…

  1. skriven av magnus [ http://ja.nu ] 2005-11-08 klockan 10:23
    Oj, där ligger jag i lä. Det är 16 000 steg om dagen. Jag hade min på mig i lördags och kom då upp i endast 4000.
    redigera | radera

    skriven av Frida 2005-11-15 klockan 13:19
    Ja, men då var det ju just lördag = vilodag, eller hur?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.