Klara färdiga gå

Medan Anders är i Japan går jag omkring här…rent bokstavligt faktiskt. Idag var första dagen av den stegtävling jag och mina arbetskamrater är med i under oktober månad. En variant av korpenfotboll tror jag visst. Man registrerar iallafall ett lag och kör på, flest steg vinner. Med mätaren på höften har jag knallat på ganska duktigt idag – just nu står den på 11 458 steg.

Fast, det finns ju alltid dem som ska överdriva…var inne på den gemensamma sajten där vi alla registrerar våra gådda poäng, och visst sjutton är det väl någon överambitiös typ som redan vid lunchtid var uppe i en sådär 35 000 steg. Hur gör man då? Tar ledigt under förmiddagen och tar myrsteg till jobbet? SKumt. Och imorgon ska jag ut och gå igen…nå, kanske inte världens läckraste hobby det här, men ändå.

En tanke kring ”Klara färdiga gå

 1. skriven av magnus [ http://ja.nu ] 2005-10-04 klockan 09:15
  Vi har också införskaffat pedometrar. Intressant att se hur många steg man tar på en dag / en vecka / ett år / ett liv. Måste slita på kroppen. Man bör bli utsliten och dö. Och javisstja, det gör man ju också. Nej, jag har lagt pedometern på hyllan. Den påminner mig alltför ofta om min dödlighet.

  skriven av Frida 2005-10-04 klockan 13:59
  Oj, jag förstår plötsligt vad du menar Magnus, så här inne på dag två tycker jag plötsligt att den lilla mätaren på höften tickar väldigt högt. Kanske ska jag bara se det som en tävling-vilken-som-helst (man kan ju tävla i så galna saker nuförtiden…) – annars kanske det går illa och förgängligheten blir alltför påtaglig. Men du kan få vara med och tävla om du vill, i terapisyfte liksom?

  skriven av Erik P [ http://jukitor.blogspot.com ] 2005-10-04 klockan 20:03
  Magnus, vad du låter dyster. Tur att du slutat räkna steg. Annars hade du väl gått och tagit livet av dig om stegräknaren visat för mycket.

  skriven av magnus [ http://ja.nu ] 2005-10-05 klockan 18:59
  Nu har jag svängt. En pedometer är 2000-talets svar på 1500-talets dödskalle på skrivbordet. Något mycket bra och sunt är det att bli mind om sin dödlighet. Jag ska bara leta fram den. Sedan är jag med och tävlar .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.