En avig och en rät senare…

Haha, så sant så sant. Men idag har jag faktiskt något stort att berätta. Jag har lärt mig sticka! Det hela hände igår, då jag hade min första friskvårdstimme på jobbet. (här är den sköna inställningen att slöjd är friskvård – och allvarligt talat, varför inte?)

Timmen var bestämd sedan ett par dagar, och när det var dags kom mina arbetskamrater med spännande saker som dubbelvirkade grytlappar och virkade muddar med volang. Förstås är ju alla proffs på Svenska Hemslöjdsföreningens Riksförbunds kansli, det ligger kanske i sakens natur…

Och just därför passade det sig liksom så bra att få lära sig. Slöjdläraren på kansliet fixade lätt den pedagogiska biffen, och hej vad det gick! Det var som att cykla – även om det var en sådär femton år sedan sist så klarade jag av att lägga upp maskor, sticka rätstickning och så småningom också sticka aviga maskor. Jättekul! Den lilla vita lapp som blev resultatet är kanske inte så spännande, så nu ska det handlas garn och stickas muddar – och kanske en halsduk.

Och vill det sig riktigt väl blir jag kanske lika duktig och cool som medlemmarna i Syjuntan…hur häftiga som helst! Kolla in brudarna här>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.