metadrömmar

Tolka den här drömmen om ni kan:
Jag är på väg någonstans, minns inte riktigt var. Hoppar på ett tåg och åker en hållplats. Upptäcker att det är en hållplats för tidigt och att jag har hamnat mitt i en skog. Börjar gå åt det håll jag tror målet ligger.
-Äsch det är nog bara en skogsdunge, tänker jag i drömmen.
Men framför mig ligger en sjö jag inte känner igen. Bredvid sjön ligger ett hus. Slänten ner från huset till stranden är ishal, som om någon har spolat den med vatten för att skapa en perfekt isbana. Trots att det sluttar rejält ner mot sjön, som underligt nog är helt öppen, vågar jag mig ut på isen. Jag möter en gammal tant som är ute med sin chi hua hua. Hon hälsar, och berättar att hon bor i huset, men att det är okej att jag går över hennes tomt. Sedan halkar hon och hunden ned mot sjön. Jag får tag i henne och en liten smal björk som sticker upp ur isen.
Plötsligt hör jag min syster Anjas röst. Hon och Andreas står på stranden och tittar förfärat på medan björken slits upp ur isen och jag och tanten glider ner i det svinkalla vattnet.
Jag vaknar upp i drömmen, men drömmer fortfarande.
Sitter vid frukostbordet tillsammans med mamma, pappa, Anja och Andreas.
-Jag hade en otroligt märkligt dröm i natt, säger Anja, i drömmen.
Och så berättar hon om hur hon och Andreas såg mig trilla ner i vattnet tillsammans med tanten med hunden.
-Va, det där är ju min dröm! Ropar jag.
Och sedan vaknar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.