klasskampen går vidare…

Precis hemkommen från jobbets traditionella julfest på Grand Hotel. Det känns alltid lite märkligt att glassa runt i kostym i dessa sammanhang. Den här gången var kvällens märkligaste händelse ändå mötet med en överklasskvinna i Grand Hotels Pianobar efter själva festen. Hon började prata med mig om facket och undrade hur jag som verkade så trevlig kunde vara med där. Själv förbjöd hon sina arbetare att vara med i facket. Jag pratade en del om hur facket kunde jobba och att vara fackansluten inte alls innebar att man var arbetsskygg som hon hävdade, utan snarare var ett bevis på att man vara engagerad i sitt arbete. Och så kom hennes gamla mamma och ropade: facket, usch! Du får inte beblanda dig med dessa människor. Nu måste vi gå!

Jojo, och ni som tror att inte klassamhället finns, gå och lägg er! Östermalmstanterna regerar fortfarande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.