Kaffekonstnär fångad på film

”Skottet blev inte perfekt” är Tobias kommentar till följande film. ”Skott” antar jag är någon form av kaffe-lingo. För den här filmen fångar en sann kaffenörd i aktion. I måndags gjorde Vanna och jag ett pitstop hos Tobias och Selma i Björkhagen och bjöds på såväl Gumbo (eller var det Jambalaya) och helt fantastiskt kaffe. Bönorna kom från ett kvinnokooperativ i Rwanda, hade rostats hos ett rosteri i Åre och malts i Tobias fantastiska kaffekvarn (not for consumer use) för att slutligen förvandlas till en syrlig och enormt smakrik kopp espresso i Tobias kaffemaskin.

Undertecknad är totalt golvad av hängivenheten och inställningen till ädla drycken kaffe. Se filmen och håll tummarna för att Tobias någon gång startar en kaffeblogg i samma hängivna stil som brödbloggen Pain de Martin.


Tobias visar hur gott kaffe görs from Anders Engström on Vimeo.

Kaffet var nog det här >>, och är man sugen på att bli kaffennörd kan man bland annat hänga här >>

5 reaktioner på ”Kaffekonstnär fångad på film

    1. Magnus, jag lovar att göra en film om dig med någon dag. Kanske när du får Iphone att lira med Popcorn Hour… eller nåt i den stilen 😉

  1. 🙂 …jag vet! jag försöker varje dag att säga till mig själv: det är bara kaffe, det är bara kaffe. men så lyckas man dra en riktigt fin trippel eller kanske lyckas hälla något fint – och så är man där igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *